27.2.09

φωνές που σβήσαν

Υπάρχουν κάποια μέρη που νομίζεις πως έχουν φωνή. Υπάρχουν κάποια σημεία του χωριού που νομίζεις πως θ' ακούσεις τη φωνή συγκεκριμένων ανθρώπων. Δύο απ' αυτά είναι κι ο φούρνος (του Παπακώστα) και τα πλατάνια (γήπεδο).
Υπήρχε περίπτωση να περάσεις από το φούρνο και να μην ακούσεις τη φωνή του Γιώργου του Κλάψα; Υπήρχε περίπτωση να πας στα πλατάνια και να μην ακούσεις τον μπάρμπα, το σιδερά ή μεσημέρι καλοκαιριού να μην τον δεις ξαπλωμένο κάτω απ' το πλατάνι;

Νεκρολογίες θα μου πείτε και μνημόσυνα. Ηθογραφίες του παλιού καιρού. Χαρακτήρες ενός μυθιστορήματος που δε γράφτηκε. Ήρωες καθημερινών προφορικών ιστοριών που θα συνεχίζουν να ζουν μέσα από την αφήγηση.

20.2.09

λίγη ακόμα πέτρα

Στο πέτρινο διάκοσμο της πλατείας και τις τόόσες πέτρινες βρύσες του χωριού μας ήρθαν να προστεθούν τα πέτρινα πλαίσια για τους κάδους σκουπιδιών. Φαντάζομαι θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτική η χωροθέτηση.
Στην αρχή νόμιζα πως πρόκειται για παγκάκια ανά γειτονιά, για να μαζεύονται τις νύχτες του καλοκαιριού οι γείτονες και κύρια οι γειτόνισσες... (Δε θα 'ταν κακή ιδέα τώρα που το ξανασκέφτομαι.)

8.2.09

από δήμαρχος βουλευτής

Εκλογές μύρισαν και άρχισαν τα δημοσιεύματα σχετικά με τις πιθανές υποψηφιότητες... Έτσι κι ο δήμαρχος Ιτάμου εμφανίζεται ως πιθανός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣόΚ σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" (08.02.09).
Για να το γράφει η "Αλήθεια", που έχει αποδείξει την αγάπη της στο πρόσωπο του δημάρχου, σημαίνει πως κάτι περισσότερο ξέρει.

Με το καλό, με το καλό!