26.8.13

αποΘΗΣΑΥΡίσματα



[εκ μέρους της Επιτροπής του Παιχνιδιού]
Οι ομάδες μέσα από διαδρομές τους παρελθόντος, της τοπικής ιστορίας, του πολιτισμού, της προφορικής παράδοσης και της λογοτεχνίας ανακάλυψαν τον Κρυμμένο Θησαυρό του τόπου τους.
Κι εμείς ανακαλύψαμε ένα Θησαυρό που το Παιχνίδι έφερε στο φως. Ένα Θησαυρό από το μέλλον. Η συμμετοχή των ομάδων, αλλά και των φίλων που οι ομάδες απέκτησαν στην πορεία έκανε ολόκληρο το χωριό να ζει στο ρυθμό του Παιχνιδιού. Η ομαδικότητα και η συνεργασία όλων των ηλικιακών ομάδων δημιούργησε μια ατμόσφαιρα μοναδική.
Τους ευχαριστούμε για τις συγκινήσεις που μας πρόσφεραν.
Η παρέα μας μεγάλωσε και σύντομα θα ξανανταμώσουμε.

24.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: ημέρα_3, κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργάνωσε η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου (20-23.08.13).
Στη βραδινή συνάντηση των ομάδων ανοίχτηκαν οι συμβολικοί θησαυροί στους οποίους κατέληξαν μετά από τη λύση γρίφων.
Μετά την ανακήρυξη της νικήτριας (ΚΟΚΚΙΝΗΣ) ομάδας, οι εκπρόσωποι των 4 ομάδων του Παιχνιδιού, αποκάλυψαν στο κοινό την πινακίδα της Βιβλιοθήκης που επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Βασταρούχας.


23.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: ημέρα_3, πρωί-μεσημέρι

"τελική διαδρομή"
Πολύ τρέξιμο είχε η σημερινή ΜΕΡΑ.
Σκεφτικές έφυγαν οι ΟΜΑΔΕΣ να λύσουν τους ΓΡΙΦΟΥΣ τους και να φτάσουν στο ΘΗΣΑΥΡΟ τους βήμα βήμα, γρίφο γρίφο.
Έφτασε απόγευμα μετά τις 5μ.μ. για να βρουν ΟΛΕΣ οι ΟΜΑΔΕΣ το ΘΗΣΑΥΡΟ τους.
Αγωνία και περιέργεια. Τι είναι ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ που κρατάνε στα χέρια τους. Το μυστικό θα λυθεί στην αποψινή (ώρα 8μ.μ.) συνάντηση στην πλατεία (τελευταία), όπου θα γίνει και το κλείσιμο του παιχνιδιού που διοργάνωσε η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου.

φωτογραφίες στο group της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο facebook

22.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: extra ημέρα

"Ο χρόνος είναι πόντος" ήταν το σύνθημα και πολύ γρήγορα οι ΟΜΑΔΕΣ έφεραν τέσσερα αντικείμενα: σίδερο με κάρβουνο, ένα κουδούνι για πρόβατο ή κατσίκι, ένα ρολόι τσέπης κι ένα πρωτότυπο δημόσιο έγγραφο πριν το 1969.
Αποδείχτηκε πολύ εύκολη αποστολή.
Ραντεβού για τις ΟΜΑΔΕΣ το αυριανό πρωί: 10:30π.μ. για την τελική διαδρομή του ΘΗΣΑΥΡΟΥ.
Πού είναι κρυμμένος ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;
Και τι είναι, τέλος πάντων, αυτός ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;
Το μεσημέρι στις 2.00 ολοκληρώνεται η διαδικασία του Παιχνιδιού που διοργάνωσε η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου. Ήρθε το τέλος.
Και το απόγευμα-βράδυ (8μ.μ.) το κλείσιμο του Παιχνιδιού στην πλατεία.

21.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: ημέρα_2

Το πρωινό της δεύτερης μέρας του ΘΗΣΑΥΡΟΥ βρήκε τις ομάδες με κέφι να τρέχουν (αν και δεν είναι όρος η ταχύτητα) μες στο χωριό και ν' ανακαλύπτουν χαμένα σημεία με τη βοήθεια χάρτη, ν' αναζητούν χαμένες φωτογραφίες και σημεία που παλιές φωτογραφίες έδειχναν και πώς να είναι σήμερα αυτά; "Ξεθωριασμένη ιστορία".
Στην απογευματινή συνάντηση, που θα γίνει στις 8μ.μ. στην πλατεία, οι ΟΜΑΔΕΣ θα ζωντανέψουν 4 διαφορετικές παλιές φωτογραφίες που τους δόθηκαν. Να 'ναι όμως πάντα σε ετοιμότητα. Οι ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ κοντά στα τηλέφωνά τους...
Μια ανατροπή που ήδη ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα είναι πως η υπολογιζόμενη ως κενή αυριανή ημέρα (ΠΕΜΠΤΗ, 22 Αυγούστου μόνο πρωί) απέκτησε νόημα. Extra ΗΜΕΡΑ για extra πόντους. Λεπτομέρειες στην απογευματινή συνάντηση.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: ημέρα_1, απόγευμα

Οι ΟΜΑΔΕΣ με έναν υπέροχο τρόπο δραματοποίησαν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Βασίλη Φυτσιλή "Γιασμίνα". Συγκίνησαν και εξέπληξαν.




20.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: ημέρα_1, πρωί

Τρίτη, 20.08.13, πρωί
Η πλατεία γέμισε χρώματα, φωνές, παιδιά, μεγάλους. Στα καφενεία τρέχανε, στις γειτονιές, σε μέρη του χωριού...
Στην απογευματινή συνάντηση στην πλατεία (7.30 μ.μ.) θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και απαντήσεις στους γρίφους της προ-συνάντησης και της πρώτης μέρας δοκιμασιών. Οι ΟΜΑΔΕΣ ετοιμάζονται για την αποστολή-παρουσίαση που έχουν στα χέρια τους. Οι σκηνοθεσίες άρχισαν....












ΘΗΣΑΥΡΟΣ: 2η προ-συνάντηση

Δευτέρα 19.08.13, 2η προ-συνάντηση ομάδων
Εκπληκτική η συμμετοχή των ομάδων. Χρώματα, συμμετοχή, κέφι, ομαδικότητα, όλες οι ηλικίες σε δράση. Ευφάνταστα ονόματα, εμβλήματα....



group της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο facebook

16.8.13

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: 1η προ-συνάντηση

Την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, έγινε η πρώτη προ-συνάντηση για το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου.
Από τη συνάντηση αυτή διαφάνηκε ο σχηματισμός τεσσάρων ομάδων (Κόκκινη, Κίτρινη, Πράσινη, Μπλε) που θα αποτελούνται από άτομα όλων των ηλικιών.
Στις ομάδες δόθηκε η πρώτη αποστολή ως την επόμενη προ-συνάντηση της Δευτέρας 19 Αυγούστου: Να φορέσουν σε όσο μεγαλύτερο ποσοστό το χρώμα της ομάδας τους στην επόμενη συνάντηση στην "αποθήκη" (ΜΠΛΕ 6:30μ.μ., ΚΟΚΚΙΝΗ 7:00μ.μ., ΚΙΤΡΙΝΗ 7:30μ.μ., ΠΡΑΣΙΝΗ 8:00μ.μ. & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ όλων των ομάδων 9:00μ.μ.)
Οι ομάδες, ως τότε και σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν, πρέπει να συμπληρωθούν με άτομα όλων των ηλικιών, να βρουν όνομα και έμβλημα. Επίσης, να καθορίσουν μέλη τους ως ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ και ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (20-23 Αυγούστου) θα γίνονται δύο συναντήσεις στην πλατεία: μία πρωινή (έναρξη αποστολών 10:30 π.μ.) και μια απογευματινή (ανασκόπηση, βαθμολογία 7:30 μ.μ.).

-συνεχής ενημέρωση στο group της Βιβλιοθήκης στο facebook και στο blog μας-

4.8.13

Πού κρύβεται ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ;



Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού διοργανώνει η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου 20-23 Αυγούστου 2013 για όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Το παιχνίδι θα ικανοποιήσει τον τίτλο της, θα ζωντανέψει τη Βιβλιοθήκη, θα της δώσει τη φωνή των κατοίκων της και θα βοηθήσει τα μέλη των ομάδων να δουν το χωριό τους με μια διαφορετική οπτική.
1η προ-συνάντηση
Όσοι/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, πρέπει την Παρασκευή 16.08.13 (ώρα 7 μ.μ.) να βρίσκονται στη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα γίνει συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού και η σύσταση των ομάδων.
Ήδη έχει ανακοινωθεί η σύνθεση κάθε ομάδας που θα περιλαμβάνει άτομα από όλες τις ηλικίες:
·          Νήπια και κάτω: 1 μέλος τουλάχιστο
·          Δημοτικό Α, Β, Γ τάξεις: 1-3 μέλη
·          Δημοτικό Δ, Ε, ΣΤ τάξεις: 1-3 μέλη
·          Γυμνάσιο: 1-3 μέλη
·          Λύκειο: 1-2 μέλη
·          18 ως 30 ετών: 1-2 μέλη
·          31 ως 40 ετών: 1-2 μέλη
·           41 και 105 ετών: 1-2 μέλη
(οι τάξεις εννοούνται με βάση τη σχολική χρονιά που έρχεται: 2013-14)


συνεχής ενημέρωση στο group της Βιβλιοθήκης στο facebook και στο blog μας.