20.1.16

άσπρη μέρα

χειμωνιάτικο πανηγύρι

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι για τον εορτασμό του Αγ. Αθανασίου το βράδυ της Κυριακής 17 Ιανουαρίου. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Α.Σ. Νεφέλη σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα στην πλατεία του χωριού σε έναν σκεπασμένο και θερμαινόμενο χώρο. Τα έσοδα διατέθηκαν για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας.

  
Το μενού περιελάμβανε πρόβειο με κριθαράκι και το κέφι κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες με την λαϊκοδημοτική ορχήστρα του Γιώργου Χακτσή και του Ανδρέα Γέροντα.

Ο Α.Σ. Νεφέλη Καλλιθήρου και η τοπική κοινότητα Καλλιθήρου ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν αλλά και τους χωριανούς και τους επισκέπτες που στήριξαν το πανηγύρι στην πρώτη επαναδιοργάνωση του έπειτα από σχεδόν 45 χρόνια.

11.1.16

"η γωνιά του χρόνου"



Στη «γωνιά του χρόνου» έκλεισε την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο «Χριστουγεννιάτικος Κύκλος» της Κοινοτικής-Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλλιθήρου, στα πλαίσια των δράσεών της για τον «προΘΗΣΑΥΡΟ16».
Από τα μέσα Δεκέμβρη, τα μέλη των τεσσάρων Ομάδων του Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού είχαν τοποθετήσει στα δέντρα της πλατείας του χωριού καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις με θέμα «ρολόγια», που αποτέλεσαν το χαρακτηριστικό διάκοσμο των φετινών γιορτών.
 «Ρολόγια» /κατασκευές όλων των Ομάδων, την περασμένη Κυριακή, συγκεντρώθηκαν σε μια μόνιμη εγκατάσταση σε χώρο του κεντρικού πεζόδρομου, που ονομάστηκε: η «γωνιά του χρόνου». Είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι προς το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού 2016. Ο «χρόνος», ο «χώρος» και οι «άνθρωποι» αποτελούν τις λέξεις-κλειδιά για τη νέα θεματική ενότητα που δόθηκε και ως αποστολή στις Ομάδες με τίτλο: «ανθρώπινες ιστορίες του χώρου στο χρόνο».
Τα μέλη των Ομάδων ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Πάσχα, γνωρίζοντας πως μπορεί να προκύψει ενδιάμεσα κάποια έκτακτη αποστολή. Ενώ κι ο φωτοΜαραθώνιος συνεχίζεται με θέματα που ανανεώνονται κάθε μήνα.
(λεπτομέρειες και φωτογραφίες στην Ομάδα της Βιβλιοθήκης στο facebook)

5.1.16

"η Ξάνθω"

Ολοκλήρωσε το ταξίδι του το τοπικό παραδοσιακό παραμύθι "η Ξάνθω" που κατέγραψε το καλοκαίρι στο Μικρό Θησαυρό η Ομάδα των "Ρόδινων Αναμνήσεων".

Η αφήγηση της κ. Βάιας Κολοκύθα έγινε χειροποίητο βιβλίο με ζωγραφιές και λόγια των παιδιών, θέατρο σκιών και την περασμένη Κυριακή 3 Ιανουαρίου παρουσιάστηκε η δραματοποίησή της από παιδιά δημοτικού της Θεατρικής Ομάδας Σέκλιζας.


άνοιξε το "κουτί των ευχών"

Άνοιξε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το "κουτί των ευχών" της Βιβλιοθήκης, που ακολουθούσε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ένας κύκλος ανθρώπων που μοιράστηκαν ευχές κι ένας Αη-Βασίλης στο κέντρο της πλατείας.

απ' το κακό στο καλύτερο

Την Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015 οι Ομάδες του Θησαυρού συγκεντρώθηκαν για μια διαβούλευση, αναζητώντας τα "καλά" και τα "κακά" του χωριού.
Μετά από παρουσιάσεις, συζητήσεις και κρίσεις, κατέληξαν στα εξής ως κορυφαία:
 top 3 _ καλά, χωρίς αξιολογική σειρά:
-νεολαία
-πολιτιστικές δράσεις / σύλλογοι
-εθελοντική αιμοδοσία

top 4 _κακά, χωρίς αξιολογική σειρά:
-έλλειψη αγροτικού γιατρού
-αναξιοποίητοι πολιτιστικοί χώροι
-σύστημα ύδρευσης / σκληρότητα νερού
-δυσκολία δημόσιας έκφρασης
Αποστολή τους η κατάστρωση σχεδίου με σκοπό τα καλά να παγιωθούν και να γίνουν καλύτερα, ενώ τα κακά να εξαφανιστούν ή να γίνουν καλά.
Η συνέχεια του εργαστηρίου θα δοθεί το ...Πάσχα.
Demetrius Ntanopoulos's photo.