23.8.10

στα πλατάνια την Κυριακή...

Μετά το παράδειγμα της ανάπλασης / αναστήλωσης της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, εθελοντικές ομάδες εργασίας δραστηριοποιούνται στα Πλατάνια.

1. Εξωραϊσμός πλατάνων (μέλη Δ.Σ. Μορφωτικού Συλλόγου)

2. Κατασκευή αποδυτηρίων (φίλοι ΝΕΦΕΛΗΣ)

20.8.10

το καλοκαίρι των νεκροταφείων

Το καλοκαίρι τούτο ήταν λίγο μαύρο και συχνά μας έβγαζε στα νεκροταφεία του χωριού.
Θέλετε η συνήθεια, θέλετε η τύχη ακόμα και στις διακοπές επισκέφτηκα νεκροταφεία. Λίγο διαφορετικά βέβαια τα συγκεκριμένα και μου θύμισαν μια παλιά ανάρτηση που την είχα ονομάσει "ο κήπος των προγόνων", θεωρώντας πως "ο χώρος αυτός -ακόμα και κενός μνημάτων- πρέπει να παραμείνει ως ιστορικό μνημείο, ανέπαφος και ιερός".


19.8.10

κρυμμένη ιστορία

χειμώνας στο μοναστήρι
[πηγή photo]

Την αυλή του μοναστηριού έχουν αρχίσει να ανασκάπτουν οι μοναχοί στο μοναστήρι της Πέτρας Καταφυγίου, βρίσκοντας ίχνη από την παλιότερη ζωή.

17.8.10

δασκάλα / μοναχή

1965-1985
Είκοσι χρόνια ήταν αρκετά για να δεθεί με το χωριό μας η δασκάλα με το γλυκό χαμόγελο.
Σχεδόν υπήρξαμε για κείνη η κοσμική ζωή της, μιας και πλέον έχει αποσυρθεί στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής στα Χανιά της Κρήτης.
Επέλεξε να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στο μοναστήρι της Αγίας Κυριακής, μέσα σε έναν ελαιώνα - "επίγειο παράδεισο". Ντυμένη στα μαύρα ράσα, η αδελφή Θεοφρόνη, αφήνει να καταλάβουμε πως τίποτα δεν άλλαξε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν, από το χαμόγελο της. Δεν παύει στιγμή να ρωτά και να ενδιαφέρεται για το χωριό, μιας και κρατά προσωπική επαφή με πολλούς και πολλές ακόμη.[δείτε από το αφιέρωμα της εκπομπής ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Σταύρου Θεοδωράκη για την Ι.Μ. Χρυσοπηγής]

16.8.10

από τη ΝΕΦΕΛΗ στη ΝΙΚΗ

Στην ομάδα της Νίκης Βόλου (πρωτάθλημα Γ' Εθνικής) θα παίζει από φέτος ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της ΝΕΦΕΛΗΣ Θωμάς Μυριώτης, που, όπως γράφτηκε ,"δοκιμάστηκε από τον Χόρχε Μπάριος και δείχνοντας πολύ καλές εντυπώσεις κέρδισε μια θέση στη φετινή ομάδα της Νίκης. Αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός και θεωρείται επένδυση για το μέλλον".

Καλή τύχη, Θωμά!

Εν τω μεταξύ, η παλιά του ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της, δίνοντας το πρώτο φιλικό παιχνίδι...