23.3.14

μια χαρά (παιδική!)

Για να μη λέμε πως δεν άφησε έργο η νυν δημοτική αρχή στο χωριό μας. 
http://www.kidsweb.gr/2013/07/%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CF%89%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87/
 

19.3.14

φρέσκα βιβλία, ανοιξιάτικα

Από την Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου αναζητούνται φρέσκα βιβλία
για να ταξιδέψουν σε αναγνώστες/στριες με ανοιξιάτικη διάθεση.

πληροφορίες εντός
seklizalib@gmail.com

15.3.14

δημοτικές εκλογές 2014 [άρχισαν τα όργανα...]

Άρχισαν τα όργανα για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.

Πρόσωπα γνωστά μας μπήκαν ήδη στο χορό.
Διαβάσαμε δημοσιεύματα 


Καλή αρχή!

12.3.14

Σέκλιζα σε κίνηση (updated)

Η ελπίδα είναι αυτή που σε βάζει σε κίνηση. Κάτι τέτοιο ψυλλιάστηκαν και τα συγκεντρωμένα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Τρίτη βράδυ, 11.03.14). Μια ομάδα νέων ανθρώπων ανέλαβε τη διοίκηση.
Ως "νεολαία Σέκλιζας", "το βλέπουν λίγο πιο ρομαντικά", βγάλαν "κόσμο από τα σπίτια" του κι επιθυμούν με τις δράσεις τους "να φέρουν κόσμο στο χωριό". "Ένα μήνα τώρα το σχεδίαζαν" και πήραν το "θάρρος να προχωρήσουν". Υπόσχονται "μόνο ωραία πράγματα" και τακτικές συνελεύσεις μελών.



Το νέο Δ.Σ. συνήλθε σε συνεδρίαση το Σάββατο (15.03.14) και συγκροτήθηκε σε σώμα:
Πρόεδρος: Ντάης Θωμάς
Αντιπρόεδρος: Αδάμος Γιάννης
Γεν. Γραμματέας: Καρανάσιος Α. Γιώργος
Αναπλ. Γραμματέας: Καρανάσιος Κ. Γιώργος
Ταμίας: Παπαλέξης Βαγγέλης
Μέλη: Κυρίτσης Δημήτρης
Καραγεώργος Αχιλλέας
Κολοκύθας Νίκος
Κόντος Κώστας
Βαγγελάκος Κώστας

Σίγουρα θα 'χουμε νέα τους σύντομα και μάλιστα διαδικτυακά. Ανυπομονούμε. Ενδιαφέροντα πράγματα σε δύσκολους καιρούς που μας φέρνουν όμως πιο κοντά.
Καλή δύναμη, παιδιά!

17.03.14
Ευχές δημοσίευσε και το Τοπικό Συμβούλιο (διαβάστε).

9.3.14

η Γάτα ...τα πήγε μια χαρά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, 09.03.14, με αμείωτο ενδιαφέρον από τη μεριά των παιδιών (9-12 ετών) το εκπαιδευτικό δράμα "η τελευταία μαύρη γάτα" που διοργάνωσε η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου με την υποστήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά "Η Ρόδα".
 

6.3.14

Μορφωτικός Σύλλογος (νέος κύκλος)

Ανενεργός είναι εδώ και κάποιους μήνες (χρόνο;) ο Μορφωτικός Σύλλογος.

Κατά πως μάθαμε νέος κύκλος ανοίγει. 

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. (στην αποθήκη) θα γίνουν εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου.

5.3.14

η τελευταία μαύρη γάτα...



Συνεχίζοντας τις δράσεις της, η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου σε συνεργασία με εργαστήρι «Ρόδα», την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού, πραγματοποιεί εκπαιδευτικό δράμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών*.
Το δράμα που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «η τελευταία μαύρη γάτα» διερευνά τη στάση μας απέναντι στη διαφορετικότητα και την εμψύχωση έχουν αναλάβει οι: Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσοπούλου εκ μέρους του εργαστηρίου «Ρόδα» που λειτουργεί στην Καρδίτσα (Ν. Χαρίτου 35, πλατεία Στρατολογίας, τηλ. 674283540, 7977395903).
_______________
*καλό είναι τα παιδιά να φορούν άνετα παπούτσια και ρούχα

3.3.14

οι Παλαιοί Πολεμιστές «στους δρόμους του αγώνα»



Τη «Σέκλιζα, στους δρόμους του αγώνα» (1940-1950) παρουσιάζει στο καινούριο του βιβλίο ο συγγραφέας Βασίλης Φυτσιλής, με έντονα αυτοαναφορικά και αυτοβιογραφικά στοιχεία. Διαποτισμένος και περήφανος για την ιδεολογία που πρεσβεύει σε πολλά σημεία σπάει την ιστορική γραμμή της αφήγησής του.
Στιγμές «παραμυθάς» και ρομαντικός, ένας μετανιωμένος κυνηγός, ένας λαϊκός παρά αστικός διανοούμενος, ορίζοντας ένα διαφορετικό ύφος συγγραφής της τοπικής ιστορίας του χωριού. Σε εξομολογητικό σχεδόν ύφος, ο συγγραφέας επαναφέρει στοιχεία παλιότερων λογοτεχνικών του έργων στην ιστορική τους διάσταση, επιβεβαιώνοντας αντιστοιχίες που υποπτευθήκαμε (π.χ. το χωριό Πλατανίτσα στο μυθιστόρημα το Γιοφύρι είναι η Σέκλιζα και άλλα).