20.7.08

digital sekliza

Το κείμενο "σεκλιζα.blog" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νέος Αγών (16.07.08) με τον τίτλο "η ψηφιακή Σέκλιζα δεν είναι ένα έρημο χωριό". Η επιλογή της συγκεκριμένης φράσης του κειμένου για τίτλο έγινε από την ίδια την εφημερίδα. Ομολογώ, εκ των υστέρων, πως αρχική σκέψη για τίτλο του κειμένου ήταν το "digital sekliza".

Ως επιβεβαίωση του τίτλου, θα πρόσθετα μια φωτογραφία από το info-πλατάνι, στην πλατεία του χωριού, όπου στο πεζούλι του ένας laptop τα μεσημέρια είναι ανοιχτός εν μέσω συντροφιάς νέων μας ή του νέου που μένει ως πολύ αργά το βράδυ με το laptop του σε αδειανά τραπέζια της πλατείας.

Υπάρχει, όμως, αντίστοιχα το digital Kallithiro;
Δυστυχώς, δεν έχουμε την παροχή ασύρματου δικτύου από το Δήμο μας. Μαθαίνω πως στο Δήμο Κάμπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Ακόμα κι η ιστοσελίδα του Δήμου Ιτάμου μένει εδώ και πάρα πολύ καιρό ..."υπό κατασκευή".

Και για να συμπληρώσω, βρήκα πού πετάμε τα e-σκουπίδια μας!
Την παλιά μου οθόνη και τον άχρηστο εκτυπωτή θα τα πάω στο Μηχανοστάσιο του Δήμου Καρδίτσας [κοντά στη Ραστώνη], όπου υπάρχει ειδικός κάδος, λέει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε ο Κώστας από το ΚΕΠ που χειριζόταν την ιστοσελίδα του Δήμου, ο Βαγγέλης που θα μπορούσε κάτι να κάνει τον βλέπω πολύ αποστασιοποιημένο τελευταία από τον Τσαντήλα και δεν βοηθάει. Έτσι το site του Δήμου έμεινε ανενεργό.
Βρε Δήμαρχε τόσα και τόσα ξοδεύεις για προβολή και πανηγύρια, στα έξοδα της ενεργοποίησης του site σκόνταψες;
Μπορεί να είσαι σκράπας όπως λες στον χειρισμό κομπιούτερ αλλά υπάρχει και κόσμος που λειτουργεί μόνο μέσα από αυτά.
Καλή η παραδοσιακή προβολή - δεν σε φτάνει κανείς εκεί - δώσε όμως λίγο προσοχή και στις νέες τεχνολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Έλα και αρχίζει ξανά η κατασκευή της ιστοσελίδας του Δ.Ιτάμου.. και βγήκε η Helen για φωτογραφίες και άρχισε το ρεπορτάζ