7.8.08

άγιος Αθανάσιος project [2]

Ααααα, δεν τελείωσε το έργο της η ομάδα του Αγ.Αθανάσιος project. Αυτές τις μέρες συντελείται νέο έργο. Ειδικοί συντηρητές αποκαλύπτουν τις πρώτες-πρώτες τοιχογραφίες, αφαιρώντας όλη τη μαυρίλα του καιρού αλλά και κάθε επέμβαση που είχε γίνει αυτά τα χρόνια.
Τα χρώματα που κρυβότανε κι η προσωπικότητα του καλλιτέχνη θα σας εκπλήξουν.

Υ.Γ. Μόνο που νερό δεν υπάρχει εκεί πάνω, γιατί κάηκε -λέει- εδώ και καιρό το μοτέρ. Με μπιτόνια κουβαλούσαν οι άνθρωποι νερό, με μπιτόνια και για καθαριότητα και δουλειές του νεκροταφείου.
Άραγε, αυτά τα ξερά κίτρινα χορτάρια που δίνουν τόσο ωραίο χρώμα στο τοπίο, αν λαμπαδιάσουν, με μπιτόνια θα τα σβήσουμε;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Αθανάσιος μπορεί να αναδείχτικε στην πρώτη θειτία του Τσαντήλα, αλλά τώρα τι θα γίνει? Πρέπει, αφού του δώσαμε σημασία μια φορά να τον ξεχάσουμε, και να διοργανόνουμε κανα concert έτσι για τα μάτια...

Κάηκε το μοτέρ άλλαγμα αμέσως... τι περιμένεται, τι δεν υπάρχει? Χρήμα € ? Τα λεφτά που σπαταλούν στο νερό της πέτρινης βρήσης αν κοβόταν?

ce_ είπε...

Για να διευκρινίζουμε τι εννοείς με το "αναδείχτηκε στην πρώτη θητεία του Τσαντήλα", σημειώνουμε πως η αναστήλωση του ναού και τώρα η αποκάλυψη των αγιογραφιών ουδεμία σχέση έχει με το δήμο Ιτάμου. Να'ναι καλά οι Σεκλιζιώτες κι οι Σεκλιζιώτισσες που δώσαν τα ευρώ τους στην Ερανική Επιτροπή.