26.9.08

λίγη στέβια;

Ερχόταν προς το μέρος μου κρατώντας ένα κλωνάρι ανοιχτής βαμβακιάς κι ένα άλλο πράσινο κλαδί. Την πείραξα: "Δώρο; δώρο;" Τσακίζει ένα φυλλαράκι από το πράσινο φυτό: "Μάσησέ το!" "Πολύ γλυκό!", "Στέβια", μου λέει...
Αυτή η γλυκαντική ουσία, πάει να αντικαταστήσει την ασπαρτάμη, για την οποία πολλές επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί, πάει να γίνει και το φυτό που θα αντικαταστήσει την καλλιέργεια καπνού στην Ελλάδα. Ήδη και στο νομό μας υπάρχουν πειραματικοί αγροί.

Πάντα πίστευα πως μοιάζουμε με τη λατινική Αμερική!

12 σχόλια:

dimgeo είπε...

Όπως το είπες,"πειραματικοί αγροί"...
Εδώ κ τουλάχιστον 4 χρόνια είναι γνωστό σε ελληνικά γεωπονικά πανεπιστήμια...Το θέμα είναι ότι πρέπει να περάσει αρκετός καιρός, με πειραματισμούς... Και ποιος θα είναι αυτός που θα πείσει τους αγρότες της θεσσαλίας να "ξεκολλήσουν" από το βαμβάκι...Ίσως αν υπάρξει καμιά επιδότηση...

ce_ είπε...

Η ανάγκη θα τους κάνει ν' αλλάξουν, προφανώς.

dimgeo είπε...

Μάλλον η ανάγκη θα κάνει τους μικροπαραγωγους να αφησουν τα χωραφια τους στους "μεγαλους",με τα χιλιαδες στρεμματα, που ότι κ να γίνει τους συμφερει η καλλιεργεια του βαμβακιου...Στα τσιφλικια θα καταληξει ο Θεσσαλικος καμπος...Λίγοι θα κατέχουν τα πολλά...Με το κράτος να δηλώνει απόν, η μονη λυση που ισως βοηθησει, είναι οι συνεταιρισμοί, που θα τους στελεχώνουν αξιόπιστα,κ με γνώσεις άτομα...

Ανώνυμος είπε...

dimgeo με μπερδεύεις.Είσαι πιο πολύ γεωπόνος ή ΚΚουμουνιστής? Ή μήπως μπερδεύτηκες κι εσύ???

ce_ είπε...

Θεωρείς, "ανώνυμε", πως μπορεί να υπάρξει κάποιος "καθαρός επαγγελματίας", έξω από την κοινωνία και η επιστήμη του να είναι η Μεγάλη Αλήθεια του;
Δε νομίζω!

dimgeo είπε...

Προς ανωνυμο:
Το ενα δεν εχει σχεση με το αλλο..
Αλλα δε καταλαβαινω τον λογο που με ρωτας κατι τετοιο..
Ακριβως επειδη ειμαι γεωπονος, λεω αυτα που λενε στατιστικες κ ερευνες που γινονται κατα καιρους...Οπου υπαρχουν "υγιείς" συνεταιρισμοι,υπαρχει κ προοδος και ευημερια για τους αγροτες..!!!

Ανώνυμος είπε...

bullshit...

ce_ είπε...

(σημείωση διαχειριστή:) Διατηρώ το παραπάνω σχόλιο, θεωρώντας πως εκφράζει ο/η "ανώνυμος/η" τη στάση του/της έναντι του "αγροτικού ζητήματος" που ζούμε στις μέρες μας.
Καλό θα 'ταν βέβαια ν' αποκτήσει κι εκείνος/η ένα δικό του/της nickname, επιλέγοντας στην κάρτα των σχολίων το πεδίο "Όνομα/Διεύθυνση" και δίνοντας όποιο όνομα γουστάρει στον εαυτό του/της.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αφαιρούνται σχόλια δίχως να είναι υβριστικά?Στεναχωρέθηκε ο dimgeo???

ce_ είπε...

Ο dimgeo έχει προσωπικό blog, για το οποίο γίνεται παραπομπή από το δικό μας, και μπορείτε εκεί να αναπτύξετε το διάλογό σας, έστω κι αν παραμένεις "ανώνυμος".
Το θέμα στο συγκεκριμένο post δεν ήταν οι ιδεολογικές τοποθετήσεις του dimgeo. Εκτός κι αν επιθυμείς να στήσουμε μια συζήτηση για κείνον.

Ανώνυμος είπε...

Έχω τόσα πολλά να πώ για τον γλυκό μου...

Ανώνυμος είπε...

dimgeo 'τακτοποιησετες' να ξεμπερδευουμε...