20.2.09

λίγη ακόμα πέτρα

Στο πέτρινο διάκοσμο της πλατείας και τις τόόσες πέτρινες βρύσες του χωριού μας ήρθαν να προστεθούν τα πέτρινα πλαίσια για τους κάδους σκουπιδιών. Φαντάζομαι θα μπορούσε να γίνει πιο διακριτική η χωροθέτηση.
Στην αρχή νόμιζα πως πρόκειται για παγκάκια ανά γειτονιά, για να μαζεύονται τις νύχτες του καλοκαιριού οι γείτονες και κύρια οι γειτόνισσες... (Δε θα 'ταν κακή ιδέα τώρα που το ξανασκέφτομαι.)

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια, το έκανε για να δίχνει καλύτερα η βρύση.. που δεν κολούσε πουθενά...

Μιας και η πρωτερεότητα του χωριού μας είναι τα πέτρινα πεζούλια για να ακουμπάνε οι κάδοι και οχι κατι άλλο ας τρέξει να φτιάξει αυτά πρώτα και ας αφήσει τα άλλα...

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι είναι επικίνδυνα.
Φτιάχνει ότι του κατέβει η γκλάβα του καθενός.
Το περιμετρικό πεζούλι θα έπρεπε να σταματάει 50 εκ μέσα από το κράσπεδο.
Επειδή ο δρόμος είναι επαρχιακός νομίζω πως πρέπει να ενημερωθεί η τροχαία και η Νομαρχία.
Θα μου πεις ο Νομάρχης δεν περνάει από εκεί δεν τα βλέπει;
Ε να μη δυσαρεστήσουμε και το χωριανάκι τον Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θα έγινε πρώτα η μελέτη που διασφαλίζει την ασφάλεια όσων κινούνται με μηχανάκια και ποδήλατα.Διαφορετικά δεν είναι μόνο βλακώδες ως"έργο"(εκτός αν θέλουν να τονίσουν την ομορφιά της πέτρας σε αντίθεση με την ασχήμια των σκουπιδιών)αλλά επικίνδυνο.Ας βρουν άλλο τρόπο να ορίσουν τον ακριβή χώρο κάθε κάδου ώστε να μη μαλώνουν οι γείτονες.Ας μάθουμε και πόσο κόστισε γιατι βρώμαει(κυριολεκτικά και μεταφορικά)η δουλειά.

ce_ είπε...

Συνήθως κατασκευάζονται εσοχές, για να μπουν οι κάδοι. Εμείς φτιάξαμε "προεξοχές".

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα βλέπει καθως το μόνο δρομολόγιο που κάνει είναι απο την εκκλησία ως το δημαρχίο και πάλι πίσω..

Πως θα δικαιολογήσουν τα λεφτά που μας τρώνε?

ioannis είπε...

Η Πετρούλα μόλις δεν τελείωσε!!! Συνεχίζεται με την κατασκευή πέτρινων οδοφραγμάτων επί των δρόμων για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων. Το πρώτο οδόφραγμα ποιός θα το τρακαρίσει ; (τζογάρετε) Τα μάτια σας 14τεσσερα. Απάντηση : Ο Χούμ ( πρόσεχε Χούμ!!!)

Ανώνυμος είπε...

allh douleia den exete na kanete?

Ανώνυμος είπε...

πάντως για πόλεμο έχουμε έτοιμα τα πολυβολεία...Η ιδέα της χωροθέτησης δεν είναι κακή.Η λύση που προτιμήθηκε δεν είναι η πλέον ενδεδειγμέμενη.

Ανώνυμος είπε...

ολλα αυτα που γινοντε κατα καιρους στο χωριο και σε αλλα χωρια του δημου (π.χ. πετρινα πεζουλια κλπ) δεν ειναι ουτε για να μην τσακωνονται οι γειτονες ουτε για αισθητικουσ λογους.πιο πολυ ειναι για να καλυψει ο δημαρχος και η παρεα τους αλλα "προσωπικα" εξοδα ή μελλοντικα "προεκλογικα" εξοδα

Vitis είπε...

εμενα αλλο με παραξενευει...ο "17" από πότε έρχεται σε αντίθεση με τα "εργα" της "εξουσίας"....;;;
εχω καιρό να κατέβω χωριο, έχασα κάτι..;;

Ανώνυμος είπε...

o xoum einai pilotos!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται σε αντίθεση με την εξουσία όταν δεν του αρέσει κάτι, όταν τον ενοχλεί κάτι... και πάντα είναι με την εξουσία, αλλά και πάντα εναντίον στην εξουσία.
Αν μπορεί να θεωρηθεί εξουσία

Ανώνυμος είπε...

ego eimai periergo na do an peire adeia gia na to kani auto h an to ekane tou kefalioutou pali giati kai epikeindyno einai kai nomizo xriazetai adeia kala mas vlepo na mas rixnoun kanena prosteimo pali opos mas erixe h poleodomeia kai seis kanete plaka me ton vasilaki?

emeis tha to pleirosoume kai auto ase pou mporei na tou stixisei kai politika

ce_ είπε...

Σε ποια περίπτωση άλλη πήρε ο δήμος πρόστιμο από την πολεοδομία;

ioannis είπε...

Το κέντρο του χωριού ( η πλατεία) απέχει από την περιφέρεια περίπου 200- 300 μέτρα. Για λόγους υγείας και αισθητικούς δεν θα ήταν κακή η ιδέα της τοποθέτησης ένα μέρος των κάδων απορριμμάτων σε επιλεγμένα σημεία στη περιφέρεια. Από την άλλη μεριά όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Σέκλιζα δεν έχει πεζόδρομους, με εξαίρεση τον κεντρικό δρόμο. Η δημιουργία των πέτρινων αυτών πλαισίων (οδοφραγμάτων) ως προεξοχές στις άκρες του οδοστρώματος, και όχι ως εσοχές επί των πεζοδρομίων, πέραν της νομιμότητας η μη της ενέργειας, είναι άκομψη, ακαλαίσθητη και ελλοχεύει κινδύνους. Θα κρίνει (θα μιλήσει) επιτέλους κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο!!!! Δεν θα έπρεπε να ενημερώνονται οι επίσημοι φορείς του χωριού να εκφράσουν τις απόψεις τους πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση στο χωριό. Ακολουθεί και η παρέμβαση στη πλατεία του χωριού, έτσι θα πορευτούμε, κανείς μας δεν θα ερωτηθεί; Αυτή η αντιμετώπιση μας αξίζει;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος έφαγε πρόστιμο για τις κατασκευές στο νέο κοιμητήριο και για κάποια άλλα εκτός Καλλιθήρου.
Ο δρόμος είναι επαρχιακός και την ευθύνη την έχει η Νομαρχία.
Αλεξάκο ακούς!!!!

Ανώνυμος είπε...

ce_, επισημαίνουμε την επικινδυνότητα αυτών που κατασκευάστηκαν πάνω στο κράσπεδο του κεντρικού δρόμου και εσύ βάζεις φωτογραφίες για να δείξεις μόνο την κακογουστιά.
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε δηλαδή.

ce_ είπε...

Ανώνυμε/η, η φωτ.1 εστάλη (με τον κάδο εντός φαίνεται το μέγεθος των πλαισίων) κι η φωτ.2 για να δείξει πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν άνετα ως παγκάκια. Αν έχεις μία, στείλε. Διαφορετικά, να πάω κατά τη δημοσιά να βγάλω.
Εν τω μεταξύ, προσφέρθηκε νεαρή (άψογη κατά τ' άλλα) οδηγός να αναπαραστήσει ατύχημα για τις ανάγκες φωτογράφησης.

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι καταλαβαίνω φοβήθηκες μήπως σε δει ο Λάκης να τραβάς φωτογραφίες.
Ότι έχεις και προσόντα σκηνοθέτη δεν το ήξερα με εντυπωσίασες.

ce_ είπε...

Αν θες να δεις τις σκηνοθετικές μου προσπάθειες, δες τα ...'παρΑΓΡΟΤΙΚΑ'. Όσο για τους κάδους του δρόμου προς φράγμα πάνω στα πεζοδρόμια τους είδα. Έχει γίνει και ράμπα για να κατεβαίνουν.

sekliziwths είπε...

Το συμπέρασμα είναι ότι η Δημοτική αρχή θέλει να παρουσιάσει έργο, αλλά το έργο της σκοντάφτει στην προχειρότητα, στην οργάνωση και στην αποτελεσματικότητα των προσπαθειών της.

Ανώνυμος είπε...

ο fotoδημαρχος θα 'μεταμορφωσει' το χωριο μας σε ζαγοροχωρια...φανταζεστε να 'ντυσει' κ το αμαξι του 'χουμ' πετρινο???μηπως τελικα ο δημος ανακαλυψε κανενα new νταμαρι με πετρα κ κανουμε εξαγωγες???

Ανώνυμος είπε...

Τι είχες Γιαννη μ, τι είχα πάντα...

ioannis είπε...

ασχετο, μπορεί να με πλητοφορήσει κάποιος πόσες θέσεις προέβλεπε η πρώτη μελέτη για το θέατρο και πότε εγινε αυτή

ioannis είπε...

Ξανά-άσχετο μετά απο αυτό που έκανε ο Παλαιοκώστας (ο βασιλιάς των αποδράσεων)θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με επείγον προεδρικόν διάταγμα να του δώσει χάριν, και επιπλέον να τον τοποθετήσει επικεφαλή της προεδρικής φρουράς, στη χειρότερη δε περίπτωση αξιοποιώντας το ταλέντο του στις αποδράσεις να του δοθεί άμεσα το υπουργείο οικονομικών για να αποδράμουμε γρήγορα απο την βαρειά οικονομική κρίση που μας δέρνει.

Ανώνυμος είπε...

μπορει ο δημαρχος να το εκανε με την προοπτικη οτι πλεον οι καδοι δεν θα μεταφερονται απο γωνια σε γωνια οπως πιο παλια.οχι οτι ειμαι υπερ αυτης τησ δημιουργιας βασικα και κυρια λογω της επικινδυνοτητας.

ce_ είπε...

Η χωροθέτηση δεν είναι κακό. Ο τρόπος που έγινε σχολιάζεται. Κι εγώ είχα προτείνει και μπλε κάδους ανακύκλωσης. Φαντάζεσαι άλλα τόσα πέτρινα πλαίσια;;

Ανώνυμος είπε...

Η ''Πετρουλα'' ως γνωστον ετοιμαζεται να πολιτευτει.φανταστειτε καποτε να τον δουμε στην καρεκλα πχ του ΥΠΕΧΩΔΕ!!!ε ρε πετρα που θα δουμε....

Ανώνυμος είπε...

τιποτα αλλο δεν εχεται να κανετε

ce_ είπε...

Και πριν μήνα περίπου, στο ίδιο post έγινε παρόμοιο σχόλιο: "allh douleia den exete na kanete?". Δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο άτομο.
Θα με ενδιέφερε, όμως, να μάθω τι είναι αυτό που τον/την ενδιαφέρει σε σχέση με το χωριό μας και ποια η άποψή του γενικότερα. Ρίχτην!

Ανώνυμος είπε...

το χωριο σασ εχει παρει την κατω βολτα απο,αυτα και απο αυτα

ce_ είπε...

Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά κάτι έχει αλλάξει στο χωριό μας: Ο κόσμος ιδιώτευσε. Παρατηρούμε έναν αγώνα για ατομική πρόοδο με τα κριτήρια της σύγχρονης κοινωνικής κατάστασης, ενώ οι συλλογικές δομές κατέρρευσαν: συνεταιρισμός, σύλλογοι, τοπικές οργανώσεις κομμάτων.
Τα αίτια της κατάστασης δεν εντοπίζονται σε καθαρά τοπικά φαινόμενα. Αυτά απλά είναι τα συμπτώματα. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αναπαράγεται με επιτυχία. Σε κάποιους/ες μάλιστα αρέσει πολύ. Μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιζητήσουμε ένα μετασχηματισμό της, έτσι θα πορευόμαστε. Γιατί, εκτός από την ανοχή, υπάρχει κι η αποχή, η απομάκρυνση. Κανείς δεν έδεσε με σχοινιά τους ανθρώπους σε ένα μέρος.
Ποιος ξέρει, μπορεί να αλλάξει κι η πληθυσμιακή σύνθεση σιγά σιγά. Αυτά είναι θέματα αλληλεπίδρασης. Το προφίλ της Σέκλιζας της δεκαετίας του '00 το είδαμε. Του '10 όμως;

[σε τι σκέψεις μπορεί να σε βάλει ένα σχόλιο........]

Ανώνυμος είπε...

το χωριο σιγα σιγα διαλιεται προσοχη???????????????

ce_ είπε...

Ε, καλά δε μιλήσαμε για διάλυση. Για αλλαγή προφίλ μιλήσαμε. Τίποτα δε μένει ίδιο. Όλα αλλάζουν.

hamachein είπε...

Πόλυ καίριος ο προσδιριορισμός του "ατομικού δρόμου" ως κυρίαρχου στοιχείου του μετασχηματισμού της τοπικής κοινωνίας μας (και άλλων φαντάζομαι...)

Ανώνυμος είπε...

sxetika me to sxolio tou ce_ 17 Μαρ 2009 8:52:00 μ.μ.

o kosmos de mporese pleon na einai koroido...
xupnhse...koitaxe o ka8enas ton diko tou dromo mias kai tote eblepe olo tous idious kai tous idious na trwne xrhmata apo opoia
8esh kai na htan.blepe proedroi koinothtwn,proedroi sunetairismwn klp...
merikoi apo autous ftiaxane periousies,spitia,spoudasane paidia,anoixane epixeirhseis...
auta blepei o kosmos kai tou erxetai na kanei emeto kai mesa tou leei:apo makria kai agaphmenoi.