10.3.09

καλοκαίρι, πλατεία, σουβλάκι!

Λάβαμε μήνυμα από Θεσσαλονίκη:
...
Αν είναι εύκολο, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανέβαζες ένα post που να έχει θέμα την "ερημοποίηση" των ψησταριών-πλατεία του χωριού μας, μιας κ η Σέκλιζα παλιότερα κ ειδικά τα καλοκαίρια έσφυζε από ζωή. Τους λόγους που πλέον η πλατεία μας ερήμωσε εδώ και χρόνια, νομίζω κ συ όπως κ κάθε νοήμων άνθρωπος τους αντιλαμβάνεται. Θα είχε ενδιαφέρον να να δούμε ως σχόλια τις αποψεις των αναγνωστών του blog σου.
Εγω θα το αποδώσω στην τεμπελιά, στην έλλειψη φρέσκων επιχειρηματικών μυαλών ακόμη και στην τσιγκουνιά των ιδιοκτητών των ψησταριών περιμετρικά της πλατειας.

ΥΓ.
Με πλαστικές καρέκλες 20 τουλάχιστον ετών, με της ίδιας ηλικίας σερβίτσια, με κουζίνα φτωχώτερη από αυτή ενός φοιτητικού σπιτιού, κλπ κλπ, θα μου πεις πως είναι φυσικό επακόλουθο οι ίδιοι οι καταστηματάρχες να "διώχνουν" την πελατεία κ μαζί τους κ τη ζωή από την όμορφη Σέκλιζα.
Αν μπορέσεις κάνε μια ανάρτηση!

Ευχαριστώ, απο την αγαπημένη Θεσσαλονίκη!
Δ.Κ.Β.Δ.
Είναι αλήθεια πως είναι ένα θέμα που συζητιέται γενικότερα, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική ανάπτυξη της λίμνης έχει δημιουργήσει άλλα standards, καθώς και η ανάπτυξη πλατειών στην Καρδίτσα, όπως η πλατεία Δ.Γιολδάση (αυτή που όλοι/ες λένε Λάππα) αλλά και περιφερειακά της πόλης. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί πόλοι έλξης σε πολλά χωριά (Κανάλια, Πορτίτσα, Άγιος Γεώργιος, Μοσχάτο, Φανάρι, Μαυρομάτι,...).
Αλλάζουν οι εποχές. Το "προϊόν" "πλατεία Σέκλιζας" δεν πουλάει, όπως παλιότερα. Χρειάζεται ανανέωση και επαναπροσδιορισμό.

Ευχαριστούμε για την ανατροφοδότηση. Ευχαριστούμε που βοηθάτε να ξεφύγουμε από τη γκρίνια για τη δημοτική μας αρχή.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ce_ σε ευχαριστώ γαι την άμεση ανταπόκρισή σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος να τους (μας) ξυπνήσει...

Ανώνυμος είπε...

h magazatores tis seklizas exoun tin logiti tis arpaxtis mono sto myalo tous kai nomizoun oti me 2 souvlakia kai mia patates kai tzatziki tha ginoun plousioi se mia nyxta -- kai oti tha vgaloun xrhmata xoris na parexoun kai tis analoges yphresies giayto kai oi poi poloi sekliziotes alla kai oi ektos sekliza pane allou gia fagito

Ανώνυμος είπε...

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

ce_ είπε...

καταπληκτικό σχόλιο, Δ.Γ.Κ.Θ.Ι.Ο.Ε.Ρ.Τ.Υ.Θ.Γ.Σ.Ψ.Β.Μ.Ι.Ο.Ρ.!
Καλώς ήρθες στην παρέα.

nt.g.m. είπε...

Στην πλατεία της Σέκλιζας φυσάει άλλος άνεμος πλέον. Οι καταστηματάρχες ένας μετά τον άλλον αναβαθμίζουν τα μαγαζιά τους. Αρχίζουν να εξαφανίζονται οι πλαστικές καρέκλες και τα τραπέζια της περασμένης δεκαπενταετίας.Και δεν είναι μόνο αυτό, η κουζίνα των καταστηματαρχών τα τελευταία δύο χρόνια είναι εφάμιλλη και πολλή καλύτερη από άλλα εστιατόρια της Καρδίτσας.Παράλληλα ο μορφωτικός σύλλογος καλλιθήρου δίνει με τις εκδηλώσεις του κίνητρο στη προσέλευση κόσμου. Επιπλέον περιμένουμε άμεσα την υπόσχεση του δημάρχου για την αναβάθμιση της πλατείας και την δημιουργία του ιστορικού κέντρου της ΅Σέκλιζας.