24.4.14

Πάσχα με τη Βιβλιοθήκη



Από την ομάδα διαχείρισης & οργάνωσης της Κοινοτικής-Λαϊκής Βιβλιοθήκης ανακοινώθηκαν οι υλοποιήσεις δράσεών της μέσα στις γιορτινές μέρες του Πάσχα.
[διαβάστε το δελτίο τύπου / δείτε φωτο_ στο group της Βιβλιοθήκης στο facebook)]

«άλλαξε το σενάριο»
Το Μεγάλο Σάββατο, μια παρέα 30 περίπου νέων (άνω των 15) συμμετείχε σε ένα κινηματογραφικό εργαστήρι. Αφού προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Μαθήματα Οδήγησης» του Βασίλη Καλαμάκη, ομάδες συμμετεχόντων, μέσα από τεχνικές θεάτρου, προσπάθησαν και άλλαξαν το σενάριο σκηνών της ταινίας.

«αβγά & κουλούρες»
Τη Δευτέρα του Πάσχα παιδιά δημοτικού συμμετείχαν σε ένα εργαστήρι που στηρίχτηκε στο ζωγραφικό πίνακα «οι κουλούρες με τα κόκκινα αβγά» του Θεόφιλου. Τα παιδιά έπαιξαν, έμαθαν, ζωγράφισαν.

«είναι εύκολο να γυρίσεις μια ταινία»
Την Τρίτη του Πάσχα οι νέοι/ες άνω των 15 συναντήθηκαν με το νέο κινηματογραφιστή Κώστα Καρύδα, γνώρισαν μέρος της ως τώρα δουλειάς του και συζήτησαν μαζί του. Επίσης, προβλήθηκε και η νέα ταινία του “The Activists”.
Στο τέλος της συνάντησης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύστασης μιας κινηματογραφικής (ή/και θεατρικής) ομάδας. Αναμένονται νέα στο μέλλον.

σχέδια
Για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται κι άλλα εργαστήρια κινηματογράφου, συνεργασίες με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και το 2ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: