2.10.14

απόγευμα ποίησης

[φωτο_ της εκδήλωσης εδώ]
 
Φθινοπώριασε στην Βιβλιοθήκη, που, εκτός από «βασιλικό & δυόσμο» (το διαδικτυακό της ραδιόφωνο), μύρισε θέατρο, μύρισε ποίηση.
Η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη & το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθήρου φιλοξενούν απόγευμα ποίησης, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 5.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού. Αποσπάσματα έργου του Άγγλου ρομαντικού ποιητή Πέρσι Σέλεϊ θα παρουσιάσει ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών.
 
Ο Πέρσι Σέλεϊ (1792 - 1822), φιλέλληνας και φίλος του Λόρδου Μπάιρον,  ήταν γιος αριστοκράτη και βαθύπλουτου βουλευτή του Σάσεξ. Από παιδί έδειξε την προτίμησή του για τη λογοτεχνία. Το 1810 πήγε στην Οξφόρδη αλλά τον απέβαλαν γιατί αρνήθηκε να αποκηρύξει το φυλλάδιο "Η αναγκαιότητα του αθεϊσμού", που είχε εκδώσει μαζί με τον Τζέφερσον Χογκ, που αργότερα έγινε και ο βιογράφος του. Σε όλη του την ποίηση ο Σέλεϊ χειρίστηκε με ευαισθησία τις παραδοσιακές στιχουργικές μορφές. Ανάμεσα στα αριστουργήματά του κορυφαίο θεωρείται ο "Προμηθέας λυόμενος". Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα στην αγγλική λογοτεχνία. Ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες έχει το λυρικό του δράμα "Ελλάς", που γράφτηκε με αφορμή την έναρξη του αγώνα του 1821.
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: