5.1.18

χριστουγεννιάτικες δράσεις 2017








Οι προγραμματισμένες  χριστουγεννιάτικες δράσεις που διοργάνωσαν η Κοινοτική –Λαϊκή Βιβλιοθήκη και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθήρου, πραγματοποιήθηκαν  στις 26 και 28 Δεκεμβρίου 2017.

Στις 26 Δεκεμβρίου  το πρωί, στην πλατεία του χωριού, τα παιδιά μέσα από βιωματικά εργαστήρια, γνώρισαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα από διάφορα μέρη του κόσμου. Έφτιαξαν κατασκευές, δοκίμασαν γεύσεις, τραγούδησαν, έπαιξαν με έθιμα από την Ελλάδα και από άλλες χώρες. Ακολουθώντας το πνεύμα της επαναχρησιμοποίησης υλικών, που είναι το θέμα των φετινών εργαστηρίων, έφτιαξαν μουσικά οργανάκια από άχρηστο υλικό και τραγούδησαν το τραγούδι της «Μπεφάνα» από την Ιταλία, έφτιαξαν το καράβι από την Ελλάδα, το κλαδί  της «Σούρβα» από τη Βουλγαρία, έφτιαξαν και γεύτηκαν λουκουμάδες από την Κύπρο, δοκίμασαν από το ψωμί της Πολωνίας και έπαιξαν με τον Κινέζικο Δράκο, ενώ ο  Άγιος Βασίλης με την κυρία Άϊ- Βασίλη πάνω σε ένα διπλό ποδήλατο, μοίραζαν  μικρά γλυκίσματα στα παιδιά. Στα εργαστήρια συμμετείχαν μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά, νέοι/ες του χωριού, που ήταν υπεύθυνοι/ες για την υλοποίηση των εργαστηρίων, καθώς και για τη συνοδεία των παιδιών.


Στις 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, προβλήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κάποιες από τις ταινίες που βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους 2017 στη Δράμα.

2018 σχέδια

Σχεδιάζοντας τις δράσεις της, με το μυαλό στο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου, προγραμματίζει τη συνέχεια των εργαστηρίων επαναχρησιμοποίησης, συζητάει το νέο σχέδιο για τις Πασχαλινές δράσεις, αναζητά συνεργασίες και τρόπους αξιοποίησης, πρόεκτασης ή διασύνδεσης προηγούμενων δράσεών της και περιμένει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες κάθε Σάββατο 6-8 το απόγευμα στον χώρο της.

Τέλος, ο Μορφωτικός Σύλλογος σύντομα θα ανακοινώσει εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαμορφώσει και το δικό του πλάνο δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: