30.7.08

5 x 5 = 80

Διαβάσαμε την παρακάτω "είδηση":


Με ταχείς ρυθμούς προχώρησαν οι εργασίες κατασκευής γηπέδου 5×5 στο Καλλίθηρο, με πίστωση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» προϋπολογισμού 80.000 €.

Η μελέτη συντάχθηκε από τον Μηχ/κό της Τ.Υ.Δ.Κ. κο Λάππα Αλέξανδρο, δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε κατασκευαστής η κοινοπραξία Κουσαής - Μαντζιάρα.
Τον Ιούλιο άρχισαν οι εργασίες και μέσα στον Αύγουστο περατώνονται. και η νεολαία του Καλλιθήρου και του Δήμου αποκτά μια σύγχρονη αθλητική υποδομή (ο τάπητας θα ναι πλαστικός) και αναβαθμίζεται συνολικά ο χώρος.
Για το έργο η Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθήρου κα Λέκκα Στέλλα δήλωσε : «Η νέα Δημοτική Αρχή Ιτάμου, προγραμμάτισε και διέθεσε πίστωση για αθλητικά έργα στο Καλλίθηρο και Αμπελικό. Η περάτωση του γηπέδου 5×5, δίνει ιδιαίτερη χαρά στη νεολαία του χωριού μου και εμείς έχουμε την υποχρέωση να αναβαθμίσουμε συνολικά τους αθλητικούς χώρους του Καλλιθήρου. Εκφράζω την λίπη μου, διότι ένα άλλο σημαντικό έργο το Ανοιχτό Κολυμβητήριο, που επί Δημαρχίας Βασ. Τσαντήλα το 2001, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας και δεν προχώρησε η κατασκευή του, διότι ορισμένοι από το χωριό μου ζήτησαν αλλαγή του έργου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και χάθηκε η ευκαιρία αφού το πρόγραμμα τελείωνε το 2004. Δεσμεύομαι για συνέχιση των παρεμβάσεων στον αθλητικό χώρο και ζητάμε συνεργασία από τους αθλητικούς φορείς».
Θεωρούμε την "είδηση" ως δελτίο τύπου του Δήμου Ιτάμου κι έτσι θα έπρεπε να τιτλοφορείται, κι όχι ρεπορτάζ -όπως τα περισσότερα που διαβάζουμε στις τοπικές εφημερίδες. Το συγκεκριμένο ορθογραφικό λάθος "λίπη" υπήρχε σε όσες εφημερίδες ανοίξαμε, αφού καμιά δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει το κείμενο που δόθηκε. Δηλαδή, μια εφημερίδα εκφράζει αξιολογική κρίση ("ταχείς ρυθμούς"), δίχως να κάνει ρεπορτάζ;
Κι όσον αφορά στην ουσία του δημοσιεύματος, απορούμε: 80.000 ευρώ; / Θεωρούμε "σύγχρονη αθλητική υποδομή" τον πλαστικό τάπητα; / Τι συνέβη με κείνο το "ανοιχτό κολυμβητήριο"; / Ποιοι "ορισμένοι από το χωριό" ζήτησαν αλλαγή του έργου και γιατί; / Πώς εννοεί ο δήμος τη συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς;
Διαβάστε και άλλη άποψη [1], [2] και τα σχόλια σε προηγούμενα posts [1], [2] για το ...πόσο κάνει 5x5.
22.08.08
Στις επιστολές του Ι.Ντελή, σχετικά με το γήπεδο 5x5, απάντησε μέσω του τύπου (Νέος Αγών, 22.08.08), το γραφείο τύπου του δήμου Ιτάμου, με προσωπικές αιχμές κατά του "γιατρού" και υπαινιγμούς για τις πολιτικές του επιλογές, αλλά και τείνοντας χείρα φιλίας -τελικώς.
Aντιγράφουμε το δημοσίευμα:
... Στον κ. Ντελή ταιριάζει μια άλλη ρήση: "Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση". Αρκετά χρόνια ο σήμερα λαλίστατος κος Ντελής, όταν στη Σέκλιζα δεν "κουνιόταν φύλλο" τα έβλεπε όλα καλά. Όταν χάθηκαν 100 εκ. δρχ. από την Ολυμπιάδα για δύο έργα στο Καλλίθηρο και με δική του συμμετοχή δεν υπήξε ποτέ πρόβλημα! Τώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο διέθεσε πίστωση 80.000 ευρώ για κατασκευή πρότυπου γηπέδου 5x5 -αίτημα όλης της νεολαίας- ο κ. Ντελής, το υποβαθμιζει! Ανακάλυψε ο κ. Ντελής "παθογένεια" στο Δήμο Ιτάμου! Αλήθεια Γιατρέ υπάρχει παθογένεια στο Δήμο Ιτάμου με 65 έργα συνολικού κόστους 10 εκ ευρώ σε είκοσι μήνες!!! Τέτοια παθογένεια να είχαν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος! Η επιλογή του χώρου για το γήπεδο 5x5, έγινε σύμφωνα με το υπάρχον τοπογραφικό του Αθλητικού χώρου και την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος.
Ο κ. Ντελής ως "Μηχανικός" γνωματεύει για φθηνά υλικά κτασκευής, για ένα έργο με μελέτη και αναδόχους από δύο ιδιώτες καταξιωμένους εργολήπτες στην Καρδίτσα, με μακρά παράδοση στα δημόσια έργα. Σ' αυτή την καταγγελία θα απαντήσουν οι ίδιοι και η ΤΥΔΚ αρμοδίως. Κύριε Ντελή, εμείς αποζητάμε την καλοπροαίρετη και καλόπιστη κριτική, καθώς και τη συνεργασία για το καλο του Δήμου. Εσύ Γιατρέ, αν έχεις καλή πρόθεση -εμείς, ακόμη πιστεύουμε ότι έχεις- αλλά τα "βαρίδια" του παρελθόντος σε επηρεάζουν, και σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια και πολιτικές επιλογές. Επιθυμία μας, είναι να γνωρίζετε ότι προσωπικά ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Ιτάμου, δεσμεύεται απέναντί Σου από τον κοινό αγώνα του 2002. Κύριε Ντελή, σε λίγες ημέρες, η Σέκλιζα αποκτά έναν όμορφο σύγχρονο αθλητικό χώρο, τον οποίο πάρα πολλά χωριά θα ήθελαν και σε προσκαλούμε στα εγκαίνια και σ' έναν αγώνα φιλίας 5x5.
Σ.Σ. Φιλική Συμβουλή
Όταν ξανά αρθρογραφήσετε, μην χρησιμοποιείτε το "εις το επανιδείν", γιατί μοιάζει με απειλή και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί.
Και το σίριαλ συνεχίζεται...

Εν τω μεταξύ, έπεσε ο ασφαλτοτάπητας στο υπό κατασκευή γήπεδο και συνεχίζεται η τοποθέτηση του προστατευτικού πλέγματος.

07.09.08
Αγώνας hand-ball γυναικών. Avant premier! στο ημιτελές γήπεδο.

26.09.08
Η εικόνα παραμένει η ίδια. Το μόνο που άλλαξε είναι ο καιρός κι η θερμοκρασία.

11.08

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την πιο μεγάλη εντύπωση μας την προκαλεί όχι η δήλωση αυτού καθ αυτού αλλά το ποιός την έκανε.Την εν λόγω κυρία δεν την έχουμε ακουσει να μιλάει ουτε στις προεκλογικές της συγκεντρώσεις και μάλλον γι αυτό δεν εξελέγει αλλα έγινε δημοτική σύμβουλος κατόπιν περίεργων διεργασιών.Ελπίζουμε να συνεχίσει το λαμπρό της έργο,το οποίο μέχρι στιγμής περιοριζεται στο να απλαμβάνει το μισθο της καθε μηνα,αλλωστε ολοι εχουν τους πολιτικους που τους αξιζουν!

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το "μεγάλο" έργο του κυρίου Τσαντήλα,περα απο την λάθος τοποθέτηση και προσανατολισμό του γηπέδου,είμαστε απόλυτα βέβαιοι οτι μερικές δεκάδες τετραγωνικά μέτρα πλέγματος και πλαστικού τάπητα,δεν κοστίζουν 80000euros!

ce_ είπε...

Ίσως ο ...φωτισμός να δικαιολογεί όλα τούτα τα euros!

[σ.σ. Κι όπως διαπιστώνετε, "η γενιά του φραπέ" και λόγο έχει και άποψη και ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει.]

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι η πραγματικότητα είναι αυτή και πρέπει να αλλάξει.

ce_ είπε...

Αρκεί να μη μείνουμε θεατές/παρατηρητές της πραγματικότητας.
Αρκεί να γίνουμε συνδιαμορφωτές της.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι δεν θέλω να δικαιολογίσο κανέναν αλλά, πιος ο ντόρος για την τοποθέτηση ΑΔ αφου μπήκαν προβολείς για να παίζουν το βράδυ? Εκτός αυτού τα 80,000 euro σας πηράξανε? Αν σας λέγανε πως είναι το λιγότερο όφελος για τον Εργολάβο και άλλους ωστε να περάσουν άνετες διακοπές? Ααα, έχουν δημοσιεύσει πως 10 - 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει τουρνουά, άρα πριν τις 10/9 θα είναι έτοιμο... τώρα ειδικά που προχοράνε με γοργούς ρυθμούς αντί για 10/9/8 μας βλέπω κατα τις 10/9/9 λίγο πριν τις εκλογες δηλαδή.

ce_ είπε...

Όσα γράφεις τα πιστεύεις;
Μια μέλι, μια ξίδι. Ειρωνία, αντίφαση ή χιούμορ;

Και φυσικά δε θέλουμε να λειτουργεί μόνο βράδυ. Φυσικά και δεν επαρκεί ο φωτισμός που τοποθετήθηκε. Φυσικά και μας πειράξανε τα 80.000 ευρώ, γιατί ξέρουμε πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψει κάποιος για να τα αποκτήσει. Φυσικά και δε θέλουμε τα χρήματα που πληρώνουμε μέσω φόρων να τα τρώνε οι Εργολάβοι.

Ανιχνεύοντας το προφίλ σου, κι αφού κάνεις τόόόσα σχόλια "ανώνυμε", χαίρομαι που νέος 17χρονος δημοσιοποιεί τη γνώμη του, αλλά στιγμές νομίζω πως δεν έχεις ξεκαθαρισμένη άποψη.
Μη χαρίζεσαι σε κανένα, λοιπόν, και θα τη βρεις την άκρη.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω πως σαν κάτοικος Σέκλιζας και ειδικότερα νεαρής ηλικίας, το όνομα Ντελής σημαίνει πολύ περισσότερα από αυτό του απίθανου δημάρχου, που το σημαντικότερο έργο του είναι το δημοσιογραφικό( δελτία τύπου-ρεπορτάζ Νέου Αγώνα). Όσον αφορά τα 65 έργα του δήμου, μάλλον ζούμε σε άλλο δήμο και δεν τα πήραμε χαμπάρι. Εκτός και αν μιλάμε για ανακατασκευές πλατειών…

Ανώνυμος είπε...

Στην ηλικία μου έπεσες κοντά. Δεν επρόκειτο όμως να αποκαλειφθώ αλλιώς δεν θα δήλωνα ανώνυμος. Κοίτα όσα έγραψα ήταν κυρίως ειρωνία. Εσένα αρκετά σου φαίνονται φυσικά αλλά αν ήσουν στη θέση μου δεν θα τα έβλεπες έτσι τα πράγματα. Για αρκετούς τα άτομα που είναι πάνω απο 20 είναι πολυ στην κυριολεξία άλλοι άνθρωποι απο τα "17". Έχω μάθει να κοιτάζω τα πράγματα με κάποια ειρωνεία και σε οποιον αρέσει. Δεν διαφωνώ οτι οι φοροι που πληρώνουμε χρησιμεύουν πουθενα αλλού απο τις διακοπές των δημόσιων. Δεν κάνουμε όμως τίποτα άλλο. Και ευχαριστώ για την συμβουλή... τα ξαναλέμε

ce_ είπε...

Γιατί δε χρησιμοποιείς, ένα ψευδώνυμο, προκειμένου να σε ξεχωρίζουμε;
Ας πούμε ..."17"

ce_ είπε...

[για manό:]
it's media game!
Ποιος αναγνώστης των δελτίων τύπου θα αναζητήσει την αλήθεια όσων περιγράφονται;

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα το media game ο Τσαντήλας, το γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα, αλλά να μη μας περνάει και για βλάκες ή για συνταξιούχους που με ένα πανηγύρι και μια εκδρομή,πίνουν νερό στο όνομά του.
(Άραγε να διαβάζει το blog?)

ce_ είπε...

Το διαβάζει, το διαβάζει. Είναι καλός media player.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μου όταν ήταν στο χέρι σου να καθαρίσεις μ' αυτόν το κύριο που δεν σου επιτρέπει να εκφράσεις άποψη ούτε για το χωριό σου, αντί να βγεις ανοικτά απέναντί του κρύφτηκες.
Τώρα εισέπραξε το αντίτιμο.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη για δεύτερος είσαι καλός για τον Τσαντήλα. Όσες φορές τολμήσεις να βγείς μπροστά του και να του ασκήσεις κριτική θα γνωρίζεις το πραγματικό του πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κάνω λάθος η προηγούμενη δημοτική αρχή προγραμμάτιζε την κατασκευή κλειστού γηπέδου στο Καλλίθηρο και μάλιστα οι μελέτες ήταν στο τελικό στάδιο.
Που βρίσκεται αυτή η ιστορία ξέρει κανείς;

ce_ είπε...

Όσον αφορά στην κατασκευή του κλειστού γηπέδου, γίνεται αναφορά στην απάντηση του γραφείου τύπου του Δήμου, με υπαινιγμό πως χάθηκε το έργο, λόγω κακού χειρισμού εκ μέρους της προηγούμενης αρχής και άλλων τινών.

ezln είπε...

μακαρι απο ολες τις διαφωνιες κ τις αποψεις να βγει κατι καλο στο τελος!(ερωτηση)στα 80.000 του γηπεδου ειναι κ οι μπαλες ςτην τιμη η ειναι στα extra???

ce_ είπε...

Ελπίζοντας για το καλύτερο...

Kαλώς όρισες, "ezln".

Ανώνυμος είπε...

μετα τα ενδοξα τουρνουα εχει χαθει η σεκλιζα 'φερεφονα' του τσαντηλα!!!!με τα 'παπακια' κ τα 'βατραχακια' ηταν το κεντρο του αθλητισμου στο νομο καρδιτσας η σ ε κ λ ι ζ α.........αλλα που να γνωριζετε!!!!!!!!!!

ce_ είπε...

...είπες "τουρνουά";!
Κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξω κι αυτό το φάκελο με αρχειακό υλικό [δεκαετία '90].

Ανώνυμος είπε...

ανοιξε το φακελο ντε!!αν βρεις κ φωτο με τον fotoδημαρχο(που υποτειθεται οτι ασχολιοτανε τα 'παλαια' χρονια με τα πολιτιστικα δρωμενα του ν.καρδιτσας,εκτος αν η σεκλιζα ανηκει αλλου),στο λογο μου δεν ξανατρω κουρομπλα κ μπορμποτσιλα!!!!!!!!!!!!!!!

ce_ είπε...

Ωπα, ώπα.
Ο δήμαρχος ουδεμία σχέση είχε με το Τουρνουά. Λες να είχε τρυπώσει σε καμιά φωτογραφία;;

Για να ψάξω...

Ανώνυμος είπε...

ψαξε κ μπορει να βγαλεις κ λαγο..