12.8.08

it's media game!

Στην εποχή της γρήγορης πληροφορίας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως πολλές από τις ειδήσεις με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε ενέχουν σημεία διαστρέβλωσης [θελημένης ή μη].

παραδειγμα 1

Γνωρίζουμε όλοι κι όλες πως στις 11-12 Ιούλη διοργανώθηκαν από το Μορφωτικό Σύλλογο στο χωριό τα "περίφημα" ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2008. Είδαμε και την παράλληλη Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων που διοργάνωσε ο δήμος Ιτάμου.
Διαβάστε, τώρα, την παρακάτω δημοσίευση:
Η πρώτη Πανθεσσαλική Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων εγκαινιάστηκε στο Καλλίθηρο του Δήμου Ιτάμου, όπου και δόθηκε μεγάλη έμφαση στη φυτική παραγωγή, στις ήπιες μορφές ενέργειας, στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού και των υποδομών του, στην ποιότητα ζωής γενικότερα, με επίκεντρο τα θεσσαλικά προϊόντα.

[Την έκθεση εγκαινίασε ο γ.γ. της περιφέρειας Θεσσαλίας -κ. Γκούπας. Στο τέλος του χαιρετισμού του, συνεχάρη
] «για την πρωτοβουλία, τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλίθηρου και το Δήμο Ιτάμου που συνεργάστηκαν με επιτυχία στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αγροτικά» για να διοργανώσουν αυτή τη σημαντική έκθεση αλλά και τους γυναικείους συνεταιρισμούς και φορείς που συμμετέχουν στην έκθεση και στηρίζουν αυτή τη σπουδαία προσπάθεια...». [πηγή: agronews, 14.07.08]
Ολόκληρος ο χαιρετισμός τού γ.γ. είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, καθώς επίσης δημοσιοποιήθηκε σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τώρα, αν κάποιος ή κάποια έχει ζήσει το γεγονός, τι συμπέρασμα βγάζει;
Αν κάποιος ή κάποια δεν έχει ζήσει το γεγονός, τι άποψη σχηματίζει -από την άλλη;

παραδειγμα 2
Διαβάστε, την παρακάτω ανάρτηση σε ταξιδιωτική ιστοσελίδα, που προτείνει διαδρομή στο δήμο μας, ξεκινώντας από το χωριό:
[Στο Καλλίθηρο λειτουργεί] και οργανωμένος θεματικός Παιδότοπος «Το Φεγγαρόψαρο» σε δάσος δρυός δώδεκα στρεμμάτων.
Helloooooo! Φεγγαρόψαρο;!

Κι αυτό το "δάσος δρυός", τι ωραίο που ακούγεται...
Και πόσο πιο ωραίο είναι φυσικά, αλλά ποτέ μας δεν το σκεφτήκαμε έτσι. Ποτέ μας δε θυμόμαστε πως έχουμε κι ένα δάσος δρυός. Δηλαδή, ολόκληρα βουνά με δάση δρυός.

2 σχόλια:

hamachein είπε...

Η ταυτολογία της είδησης. Το είπα, με άκουσες.Άρα υπάρχει, κινείται, ζει...

Δεν υπάρχει συνέχεια στην πραγματικότητα, ούτε στην προσωπική άποψη. Όλα εξομοιώνονται σε επίπεδο σημείου στα κυκλώματα της πληροφορικής βόμβας* που δυνητικά εκρύγνηται συνεχώς.
*όρος που χρησιμοποίησε ο Πωλ Βιριλο, ομότιτλο Βιβλίο του.

"oulaloum"

ce_ είπε...

To θέμα είναι πώς θα χτίσουμε τη δική μας άποψη, ώστε να ξαποστείλουμε τους "εργολάβους" απόψεων που μας πουλούν τη δικιά τους.
Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε!