18.8.08

δεν ήσουν στο κονσέρτο;

ΑΝΘΡΑΚΑΣ [=γκρίνια]
Πώς λέγαμε στην Ολυμπιάδα του 2004 ότι θα είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα;
Κάπως έτσι ήταν κι η διοργάνωση στη συναυλία / κονσέρτο της ορχήστρας (Youth Symphonic Band of Moscow State Wind College / Κρατικό Κολέγιο Πνευστών) από τη Μόσχα, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες ο δήμος Ιτάμου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος επιδοτούμενου από κάποιο υπουργείο.
Σχεδόν αυτοσχέδια θα χαρακτήριζα την όλη κατάσταση. Το μόνο που είχε γίνει ήταν η μεταφορά κάπου 100 πλαστικών καθισμάτων. Αφού, κατέφτασαν οι μουσικοί, αργότερα κι από την επίσημη ώρα έναρξης, τότε ψάχνανε να δούνε αν λειτουργούν τα φώτα, βάλανε ένα προβολέα πάνω στο καμπαναριό [καλή διάθεση υπήρχε] κι όλα λύθηκαν, τελικά.
Όλα; Μη φανταστείτε πως άναψαν ποτέ τα φώτα στα σκαλιά...

Κι από κόσμο; Καλά τα πήγαμε. Αν φανταστεί κανείς πως η ανακοίνωση έλεγε "ρώσικη συναυλία στον Άγιο Αθανάσιο", τι να υποψιαστεί κανείς... Εκκλησιαστική μουσική; Παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια;

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Ιτάμου κι ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθήρου. Απ' όσο ξέρω η μόνη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου ήταν στην πληρωμή του φαγητού των μουσικών μετά την παράσταση. Άρα, τα υπόλοιπα τα είχε αναλάβει ο δήμος;!

Και γιατί δεν είχε ανοίξει ο ναός, να δει ο κόσμος από κοντά τις τοιχογραφίες που αποκαλύφθηκαν, αλλά και οι επισκέπτες να δούνε κάτι παραπάνω, παρά αρκέστηκαν στις φωτογραφήσεις στον εξώστη του ναού;

Να μη μιλήσουμε για την παραδοσιακή μας φιλοξενία. Αποδείξαμε πως η φιλοξενία περνάει πρώτα από την τσέπη μας κι αν δεν περνάει από τη δική μας, γινόμαστε "λίγο" αγενείς κι απότομοι... Ευτυχώς, μιλώ για μεμονωμένο περιστατικό, που φαντάζομαι θα ήταν αρκετό για να το πάρουν μαζί τους τα παιδιά από τη Ρωσία.

ΥΔΡΟΓΟΝΟ [=ζωή]

Ήχοι από πνευστά και τύμπανα ήχησαν σε όλο το χωριό και χειροκροτήματα επαναλαμβανόμενα.

ΤΡΙΑ [=πρόταση]
Μια νέα ζωή δόθηκε στο λόφο, ένας νέος χώρος εγκαινιάστηκε. Δεν είναι δυνατό όλα να γίνονται στην πλατεία.
Ας δοθούν ευκαιρίες για νέες εμπειρίες. Ας βγούμε λίγο από το καλούπι.

8 σχόλια:

hamachein είπε...

Όχι δεν ήμουν στο κονσέρτο....... γαμώτο......!

Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα ρε φίλε που δεν ήσουν εκεί. Εγω που ήμουν τι κατάλαβα νομίζεις? Αυτοί τέλειοι... Ήλθον...έφαγον...έπαιξον... και απίλθον.
Ήρθαν έπαιξαν(μουσική), έφαγαν καλά καλά του σκασμού έπαιξαν πρώτη φορα ποδοσφαιράκι και είχαν την καλύτερη συνενόηση με τον καταστηματάρχη και έφηγαν άρων άρων

ce_ είπε...

Ε, και τι περίμενες να καταλάβεις περισσότερο, δηλαδή, αφού ήταν "τέλειοι";
Μήπως, τελικά, ήθελες να μείνουν λίγο παραπάνω, γιατί είν' ωραίο να έχουμε επισκέπτες/τριες στο χωριό;

Ανώνυμος είπε...

Προς ce_ Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να καθίσουν λίγο παραπάνω διοτι μία Ρωσίδα ήταν όλα τα λεφτά.....

dimgeo είπε...

Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι υπάρχει
σύνδεσμος (ή κάτι τέτοιο) ελληνορωσικής φιλίας, και μάλιστα και γενικός γραμματέας...Ή μήπως ισχύει όντως, ότι ο καθένας δηλώνει ότι θέλει...???

ce_ είπε...

Εντύπωσή μου είναι πως ο συγκεκριμένος γ.γ. είναι του παραρτήματος Θεσσαλίας.

Ανώνυμος είπε...

kapnias rulez

ce_ είπε...

Μαινόμενος ήταν.
Άσε που δεν τον προσφώνησαν κιόλας...