26.8.08

υπόθεση "λατομείο"

Το χειρότερο για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι η μη συνειδητοποίηση και η "φυσικοποίησή" του.

Επισκέπτης, άρα αντικειμενικός παρατηρητής, αφού πρώτη φορά έβλεπε το χωριό, διαπίστωσε πως "ωραίο είναι το χωριό σας, αλλά σας το χαλάει αυτό το λατομείο".
1988, φόντο σε παλιά φωτογραφία
2006, εν ώρα μη εργασίας
2008, εν ώρα εργασίας / πλησιάζονας την κορυφή
2010
Το λατομείο στη "Γούβα" [δείτε στο χάρτη από "δορυφόρο", την άσπρη μουντζούρα αριστερά και πάνω από το χωριό] υπάρχει χρόνια τώρα εκεί, κόσμος πολύς δουλεύει και σιγά σιγά σώνεται το βουνό. Μες στο φετινό καλοκαίρι δυο φωτιές ζώσανε αριστερά και δεξιά την επιχείρηση.

Το λατομείο εκμεταλλεύεται η εταιρία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε. κι απ' ό,τι φαίνεται οι δουλειές πάνε μια χαρά. Ακούγεται μάλιστα πως θα δώσουμε υλικά για την κατασκευή του δρόμου Ε65 και σε λίγο θα αυξηθεί η κίνηση των φορτωμένων φορτηγών, καθώς θα μεγαλώσει κι ο όγκος του καθενός εξ αυτών.

Λέτε σε λίγο να βλέπουμε το Ξινονέρι ή την Κρύα Βρύση;

Υ.Γ.
Για να μην ξεχάσουμε τις τρύπες στο Ζυγό που μας θυμίζουν και το δικό μας παρελθόν. Γιατί δεν εντάσσεται το παλιό "νταμάρι" σε κανένα από τα γνωστά επιχειρησιακά προγράμματα, αφού προωθείται η Οικολογική Αποκατάσταση Εγκαταλελειμμένων Λατομείων;
Ιούνης 09
Απ' ό,τι μαθαίνουμε η επιχείρηση επεκτείνεται.
Σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο αναφέρει πως έχει δοθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων "για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος σε υφιστάμενο λατομικό χώρο της ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΕ στην περιοχή "Λιβάδια" στο Δ.Δ. Ρούσσου του Δήμου Καρδίτσας".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(προς ce).ελπιζω νε ξερεις οτι πρεπει να ημασταν απο τα πιο πλουσια χωρια της καρδιτσας λογο 'νταμαρι'.καλη η κριτικη για τον fotoδημαρχο,αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε κ τα δικα μας,τα 'κκεδικα'.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα συνώνυμε ανώνυμε.
Το Καλλίθηρο χωρίς τα νταμάρια και το κοκκινόχωμα θα ήταν ακόμα με τα παλιούρια για φράχτες.

ce_ είπε...

Έτσι, σας θέλω, "ανώνυμοι". Δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν μας.
Όταν ήμουν μικρός θεωρούσα ό,τι πιο φυσικό να υπάρχει νταμάρι στο χωριό, να μας τραντάζουν τα φουρνέλα, να φτάνουν οι πέτρες ως τα πρώτα σπίτια στα ριζά του Ζυγού και να βλέπουμε ρωγμές στο ταβάνι.

Όσον αφορά στα 'κκεδικα' [εννοώντας τη διαχείριση της κοινότητας από ΚΚΕδες], δεν είναι τυχαίος ο κλονισμός της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων τους. Εφόσον έπαψε να συνάδει η θεωρία με την πράξη, τι λόγια να σου πουν και να πιστέψεις; Ότι θα πολεμήσουν την "πλουτοκρατία" και το "κεφάλαιο";!

Ανώνυμος είπε...

ειδες,αποκτησα ονομα..στο θεμα τωρα.η ηγεσιας του κκε στη σεκλιζα εχει΄βρωμισει΄απο καιρο.το κοσμο του,τον απομακρυνει.σας πιστεψα με,δεν μας κανετε.θελουμε νεο αιμα ρεεεε.τελειωσατε...

ce_ είπε...

Είδες πόσο πιο ωραίος είσαι με όνομα; Με γεια, βρε!
...στο θέμα μας: Τελικά, κι άλλοι τριγύρω μας σκέφτονται το ίδιο.

hamachein είπε...

Θα έλεγα τίποτα για το αμμοχάλικο, τον Χατζηγάκη, το 12 που ισούται με 16, την κάλυψη που παρέχει το κόμμα εν ονόματι της δήθεν ενότητας του και άλλα πικάντικα, αλλά τέλος πάντων...