23.2.10

η εικόνα των αγροτών στον κόσμο

Είχαμε ανοίξει παλιότερα αυτή τη συζήτηση [παλιότερο post], μιας και θεωρούμε πως ο κόσμος ή έχει λανθασμένη εικόνα για τους αγρότες ή κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν γι' αυτή την εικόνα τους.
Σήμερα έπεσε στον υπολογιστή μου ένα μέιλ από τα γνωστά που κάνουν το γύρω του κόσμου μέσω φίλων με τον τίτλο: ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ..!!..

Περιείχε μια φωτο- από τη Νίκαια της Λάρισας
και συνοδευόταν από το κείμενο:

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ maps.google.com.
ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Η ΠΕΙΝΑ, Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ.
ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!!
Είναι να μην πιστεύει κανείς στην ιδεολογική πρόθεση κατασκευής μιας συγκεκριμένης εικόνας για τους αγρότες; Και η σπόντα για τον Αχελώο;
Τελικά, αγρότες, μόνοι ψάχνετε την άκρη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala oi pisines fenontai apo makria oti einai photoshop, alla gia ton axeloo giati diamartirese? i idi apofasismeni akirosi tis ektropis den theorite pleon arkountos "proodeftiki" kai filo-perivalontiki?

ce_ είπε...

Δεν είναι photo-Shop. Δοκίμασε στο maps.google.com (ψάχνοντας τη Νίκαια Λάρισας).
Δε διαμαρτύρομαι καθόλου για τον Αχελώο. Διαπίστωση κάνω για το πώς απλά και αθώα mail που προωθούνται από φίλο σε φίλο όπως τα ανέκδοτα μπορεί να κρύβουν ιδεολογική πρόθεση.