28.12.13

έγιναν τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια της Βιβλιοθήκης για παιδιά-εφήβους


Τα φετινά Χριστούγεννα στο Καλλίθηρο η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά & εφήβους, ενώ την Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2013 θα γίνουν προβολές ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας.

η κυρία Αϊ-Βασίλη
Τα παιδιά δημοτικού, οι πιο συχνοί θαμώνες των εργαστηρίων, είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν βιωματικά και να γνωρίσουν το βιβλίο του Κώστα Μάγου «Η κυρία Αϊ-Βασίλη».
Συζήτησαν, έδειξαν σε παντομίμα, δραματοποίησαν και τελικά επέκτειναν την εικονογράφηση του βιβλίου.
Επόμενο εργαστήρι για παιδιά μες στο Γενάρη με τίτλο: «Η τελευταία μαύρη γάτα», βασισμένο στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά και με την υποστήριξη της ομάδας ΡΟΔΑ.

Κορίτσια κι αγόρια εφηβικής ηλικίας συμμετείχαν στο πρώτο εργαστήρι ταινιών μικρού μήκους. Επεξεργάστηκαν, προβληματίστηκαν, συζήτησαν και δραματοποίησαν σκηνές από ταινίες φτιαγμένες με την τεχνική του animation:
-Caminandes:Llama Drama, του Pablo Vasquez, Beorn Leonard, Fancesco Siddi
-Wind, του Robert Loebel
-The BoyWho Wanted To Be A Lion, του Alois Di Leo
Το ραντεβού ανανεώθηκε για επόμενο κινηματογραφικό εργαστήρι.
[δείτε τις ταινίες κάνοντας κλικ στους τίτλους τους]

η Δράμα περιμένει…

Την Κυριακή 29 Δεκέμβρη και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού θα προβληθούν ελληνικές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το φετινό φεστιβάλ Δράμας (διάρκεια 121’). Πιο συγκεκριμένα:
«γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση (Τιμητική Διάκριση Σεναρίου, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) >> Ο Σάββας ένας 55χρονος άντρας, βλέπει να γκρεμίζεται ό,τι έχτιζε όλη του τη ζωή. Πώς έφτασε ως εδώ; Τι μπορεί να γίνει τώρα; Ο κόσμος γύρω απ’ το μαγαζί του αλλάζει διαρκώς. Ο ίδιος ανησυχεί για το μέλλον της κόρης του. «Όσο είμαστε εμείς γεροί, να μη φοβάσαι τίποτα.»

«Νικολέτα» της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν (Βραβείο Σπουδαστικής ταινίας, Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) >> Ήπειρος, 1951: Ένα 8χρονο αγόρι, θύμα του μίσους του εμφυλίου πολέμου, είναι υπεύθυνο για τη μοίρα της νεογέννητης αδερφής του. Σηκώνοντας το μωρό στους ώμους του, διασχίζει τα αφιλόξενα βουνά κι έρχεται αντιμέτωπο με αδιέξοδες καταστάσεις ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.
«counting happines» της Βενετίας Ευρυπιώτου (Εύφημος Μνεία) >> Ο Χασάν είναι ένα αγοράκι πέντε χρονών που ζει μόνο στους δρόμους του Δελχί, πουλώντας κουρδιστά κοτοπουλάκια. Ο μικρός Ινδός είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής και της αποφασιστικότητας. Οι περιπέτειές του τον οδηγούν στο μυστικό που πρώτος διατύπωσε ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης: «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς.»
«travel express» της Νατάσας Ξύδη (Εύφημος Μνεία) >> Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο όμως χάνοντας το πλοίο θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά…
«Άννα», του Σπύρου Χαραλάμπους (Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης»)  >> Η Μαίρη, μια 30χρονη Φιλιππινέζα, δουλεύει σε ένα χωριό στην Κύπρο. Προσέχει και περιποιείται τον κύριο Μιχάλη, έναν 85χρονο με αρτηριοσκλήρωση. Ο κύριος Μιχάλης περνά τη μέρα του μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας και ξαναβλέποντας μια σαπουνόπερα με ηρωίδα την Άννα. Φαίνεται να έχει πάθει ψύχωση με την ηρωίδα, αποκαλώντας τη Μαίρη ‘Άννα’, παρά τις παρατηρήσεις της κόρης του Μέλπως. Όταν όμως η Μαίρη βρίσκει ένα παλιό κουτί, κάνει μια σημαντική ανακάλυψη –το όνομα Άννα έχει μεγάλη σημασία για τον κύριο Μιχάλη…
• «RedHulk», της Ασημίνας Προέδρου (1ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών) >> Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται ότι σπουδάζει, αλλά αναγκάζεται και να δουλεύει. Από τη ζωή του λείπουν το νόημα, η αυτοπεποίθηση, η ταυτότητα, η αποδοχή. Γεμίζει το κενό ως RED HULK, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του. Ώσπου η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…

[περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες στην ομάδα της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στο facebook]

Δεν υπάρχουν σχόλια: