15.12.13

χριστούγεννα στη ΒιβλιοθήκηΤις προγραμματισμένες δράσεις της για την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου. Κινηματογραφικές προβολές και ξεφύλλισμα βιβλίων συνιστώνται ανεπιφύλακτα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
 το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…
Όταν δεν πας στο Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ έρχεται σε σένα. Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα προβληθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων («αποθήκη») στο Καλλίθηρο, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. Διάρκεια προβολής: 121 λεπτά. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
·       «γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση (Τιμητική Διάκριση Σεναρίου, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)
·       «Νικολέτα» της Σόνιας  Λίζας Κέντερμαν  (Βραβείο Σπουδαστικής ταινίας, Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας)
·       «counting happines» της  Βενετίας Ευρυπιώτου  (Εύφημος Μνεία)
·       «travel express» της Νατάσας Ξύδη (Εύφημος Μνεία)
·       «Άννα», του Σπύρου Χαραλάμπους (Βραβείο «Έλληνες του Κόσμου-Σωκράτης Δημητριάδης»)
·       «Red Hulk», της Ασημίνας Προέδρου  (1ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας, Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, εργαστήρια
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν από τη Βιβλιοθήκη εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Συγκεκριμένα:
  • Εργαστήρι για παιδιά δημοτικού: «Η κυρία Αϊ-Βασίλη», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Κώστα Μάγου (11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
  • Εργαστήρι για παιδιά γυμνασίου, με προβολή ταινιών μικρού μήκους (6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)


η Βιβλιοθήκη στο μέλλον
Η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου βρέθηκε προσκεκλημένη του Future Library Unconference 2013, που πραγματοποιήθηκε στις 9-10.12.13 στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα. Εκεί όπου συναντήθηκαν άνθρωποι των Βιβλιοθηκών και όχι μόνο από 27 χώρες του κόσμου για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με βάση το μότο του μη συμβατικού συνεδρίου: «Being Creative, Inspiring The Community», καλώντας τις Βιβλιοθήκες να εμπνεύσουν τις κοινότητες μέσα από τη δημιουργικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: