22.12.15

άνοιξε ο "Χριστουγεννιάτικος Κύκλος"


Από τα μέσα του Δεκέμβρη, τα μέλη των Ομάδων του Παιχνιδιού Κρυμμένου Θησαυρού, που διοργανώνει η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου, τοποθέτησαν στην πλατεία του χωριού καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, για την περίοδο των γιορτών, με θέμα «ρολόγια», που ήταν και ο τελικός θησαυρός του καλοκαιριού, καθώς και τα ποδήλατα εμβλήματα των Ομάδων τους, συμμετέχοντας στον «προΘΗΣΑΥΡΟ16».
Πρόκειται για μια νέα διάσταση του παιχνιδιού που φορές εμβαθύνει σε στοιχεία που προέκυψαν από το καλοκαιρινό παιχνίδι (π.χ. τοπικά λαϊκά παραμύθια), φορές διασπείρει στο χρόνο δράσεις που μπαίνουν σε ετήσια τροχιά (π.χ. φωτοΜαραθώνιος), αλλά φορές προετοιμάζει το έδαφος για το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού 2016.
Το σούρουπο της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου, οι Ομάδες: «Λαθρεπιβάτες της Ελπίδας», «Χελιδόνια», «Ρόδινες Αναμνήσεις» και «Καράβια της Ελπίδας» φώτισαν πανηγυρικά τις εγκασταστάσεις τους, ξανασυναντήθηκαν στην πλατεία, αλληλοκεράστηκαν και έδωσαν ραντεβού για το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Δεκέμβρη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα παρουσιάσουν «3 καλά & 3 κακά» του χωριού και θα λάβουν τις καινούριες αποστολές διαρκείας.
Εμβόλιμα στον «Χριστουγεννιάτικο Κύκλο», η Βιβλιοθήκη, ο Μορφωτικός Σύλλογος και η Θεατρική Ομάδα θα φιλοξενήσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., βραβευμένες ταινίες από το πρόσφατο Φεστιβάλ Δράμας. Θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση, μιας και την πρώτη μέρα των προβολών αναμένεται η παρουσία της σκηνοθέτριας Βίβιαν Παπαγεωργίου, που η βραβευμένη ταινία της “Inner Land” γυρίστηκε στο χωριό Κρανιά.
Τον «Χριστουγεννιάτικο Κύκλο» του «προΘησαυρού16» είναι προγραμματισμένο να κλείσει η παρουσίαση του τοπικού παραμυθιού «η Ξάνθω» από τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στις 12 το μεσημέρι.
Εκπλήξεις δεν αποκλείονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: