29.12.15

Inner Land



Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 προβλήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Καλλιθήρου βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το πρόσφατο Φεστιβάλ Δράμας. Τη διοργάνωση των προβολών είχαν αναλάβει η Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη, ο Μορφωτικός Σύλλογος και η Θεατρική Ομάδα Καλλιθήρου.
Ξεχωριστή υπήρξε η πρώτη μέρα των προβολών, αφού παραβρέθηκαν η σκηνοθέτρια Βίβιαν Παπαγεωργίου και συντελεστές της βραβευμένης και πολυταξιδεμένης σε Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους “Inner Land", που γυρίστηκε πριν δυο χρόνια στην Κρανιά Καρδίτσας. Μια ταινία, όπου το φανταστικό συναντά την πραγματικότητα μιας απομονωμένης κοινωνίας. Ένα θρίλερ με κοινωνικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις.
Η σκηνοθέτρια, συγκινημένη, παρουσίασε και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τη βοήθησαν στην ολοκλήρωση της μη χρηματοδοτούμενης παραγωγής, πολλοί εκ των οποίων παρευρίσκονταν στην αίθουσα, όπως τα παιδιά-ηθοποιοί της ταινίας, που για πρώτη φορά έβλεπαν την τελική της μορφή
 Inner Land
Σε ένα απομονωμένο χωριό, μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα παράξενο σχολείο. Μαθητές και δάσκαλοι την παγιδεύουν σταδιακά στον δικό τους ‘νεκρό’ χρόνο που έχει τους δικούς του νόμους. Ανεπαίσθητα, χτίζονται γύρω της αναπόδραστα τείχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: