15.5.08

κι όμως γίνονται έργα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δήμου Ιτάμου (28.04.08), αναμένονται έργα στο χωριό μας.
Δημοπρατήθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Θησέας", η βελτίωση αθλητικών χώρων Καλλιθήρου - Αμπελικού - Καστανιάς - Καταφυγίου έργο ύψους 100.000 ευρώ
Δηλαδή 25.000 ευρώ για το καθένα;

Για να μην αδικούμε τον κ. δήμαρχο...

και σχολείο θα σας φτιάξουμε!
Από την είδηση των εγκαινίων του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (24.05.06), μάθαμε ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων η κατασκευή νέου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο χωριό μας.

Εντάξει, δε μας έκανε και χάρη! Υποχρέωσή του ήταν. Εξάλλου, φαντάζομαι το Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα δούλεψε και πάλι. Αλλά, μην υποψιαστώ πως θα το δούμε σε προεκλογικό φυλλάδιο ως έργο του Δήμου!

Επιτέλους, μια αποκέντρωση!
Και ευχόμαστε την όσο δυνατό καλύτερη χρήση των παλιών σχολικών κτιρίων: Δημαρχείο ή Μουσείο / Ιστορικό Αρχείο ή Βιβλιοθήκη ή Πνευματικό Κέντρο ή ...ξενώνας, δημοτικό αναψυκτήριο, χασαποταβέρνα;

έχουμε και λουτρά;;;
αποκαλυπτικός διάλογος (26.08.08):
-Πού πήρε φωτιά;
-Στα λουτρά ...

Κι όμως, έχουμε και λουτρά.
Για μας που δεν πήραμε είδηση την ύπαρξή τους, μας ενημερώνω πως πρόκειται για μικρό κτίσμα που ανηγέρθη την πρώτη τετραετία του "Καποδίστρια" και περιλαμβάνει "μπανιέρες", αφού πρόκειται για "ιαματικά λουτρά", κάπου στην περιοχή "Χράνος", εκεί που κάποτε είχαν γίνει αγώνες moto-cross.

Φυσικά, κατευθείαν, σκεφτήκαμε να πάμε ως εκεί. Κι οι απαντήσεις:
-Δεν είναι ξυμένος ο δρόμος ...
-Δεν έχει σταγόνα νερό ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα γήπεδο 5χ5 θέλουμε να μας φτιάξει
και αυτό ακόμα γίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως μας έχει παραμελίσει τελείως στον τομέα αθλητισμό και θέματα νεολαίας.

ce_ είπε...

Περίπου 25.000 ευρώ φαίνεται να μας αντιστοιχούν για γηπεδικά.
Δυστυχώς, έχουμε μείνει πολύ πίσω σε υποδομές [εννοώ σε σχέση με άλλα χωριά]. Χάνουμε χρόνο κι ίσως και κόσμο, που θα αναζητήσει αλλού τις λύσεις. Εξάλλου, δεν είναι μακριά το "Παλέρμο", το "Αθλητικό Πάρκο Καρδίτσας", το "Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας" [δεν είναι τυχαίο που η ομάδα μπάσκετ του χωριού μας αγωνίζεται εκεί].
Μήπως, τελικά, ανήκουμε στο Δήμο Καρδίτσας;

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλα χωριά του δήμου με λιγότερη νεολαία 5χ5 έχει φτιάξει στο Καλλίθηρο δεν γίνεται, γιατί απ' ότι είπε δεν υπάρχει άτομο "ακόυστε" να κάτσει και να το δουλέψει ετσι ώστε να μην γίνεται "μπάχαλο" και να μην έρχονται τα αγρια να διώχνουν τα ήρεμα... Τι άλλο θες δήμαρχε; φτιάχτο εσυ κι ας γύνει μπάχαλο, εσυ την υποχρέωσή σου θα την έχεις κάνει.

ce_ είπε...

Αν αυτά πράγματι ειπώθηκαν, δείχνουν μια σαφώς στάση υποτίμησης απέναντί μας. Εξάλλου, δε ζούμε σε μια αυτορυθμιζόμενη κοινωνία! Μακάρι να ζούσαμε δηλαδή. Αν και στις αρχές του '90 αποδείξαμε [με τα περίφημα Τουρνούα] πως άνετα αυτοδιαχειριζόμαστε δημόσιους χώρους.
Ευθύνη του είναι να οργανώσει μια αθλητική δομή και να τη διατηρήσει. Όχι μόνο με επιβολή αλλά και με τρόπο που να εμπνέει τη συνεργασία όσων θα χρησιμοποιούν τους χώρους. Δηλώσεις τέτοιου τύπου που αναφέρεις μάλλον οδηγούν πιο εύκολα στη "μπαχαλοποίηση" από αντίδραση.